Google contribuie cu 29 de milioane de dolari către UE pentru a sprijini combaterea fake news

Pixabay
Pixabay

Google va dona cu ajutorul companiei mamă, Alphabet, 29 de milioane de dolari, către un fond european care susține combaterea fenomenului de fake news. 

Compania Alphabet, prin subsidiara sa, Google, va dona către Uniunea Europeană 29 de milioane de dolari, bani care se vor duce către inițiativele de combatere a fenomenului fake news, informează Reuters. Banii vor ajunge la Fondul European pentru Media și Informații. Donația vine în contextul criticilor aduse companiei, conform cărora gigantul din industria tehnologiei nu face destule eforturi pentru a limita răspândirea știrilor false. 

Vârfurile fenomenului au fost înregistrate odată cu apariția pandemiei, dar și în timpul alegerilor prezidențiale din SUA. O parte din vină revine rețelelor de socializare, care nu au limitat conținutul asociat știrilor și informațiilor false, dând dovadă de lipsă de proactivitate. 

Fondul European pentru Media și Informații a fost creat de Fundația Calouste Gulbenkian și de Institutul Universității Europene. Acesta are ca scop combaterea fake news-ului prin reunirea cercetătorilor din domeniu, a specialiștilor în verificarea informațiilor și a altor organizații non-profit și nepartizane. Fondul va fi funcțional timp de 5 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel