În această perioadă a anului, în fiecare casă se pregătesc borcanele cu bunătăți pentru iarnă.
Pentru GOGOŞARII ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE, sunt necesare ingredientele:
- 4 kg de gogoşari
- 400 ml oţet de vin de 9 grade
- 400 grame zahăr
- 80 grame sare pentru murături
- o legătură frunze de ţelină
- o lingură de boabe de piper
- o lingură de boabe de muştar
- trei bucăţi de hrean
- câţiva căţei de usturoi
- câteva frunze de dafin.
[citeste si]
GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Se spală bine gogoşarii, se lasă să se scurgă de apă se scoate cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător. Separat se fierb oțetul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă.
GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă. Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari.
GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Peste noapte, gogoşarii vor lasă mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate, există riscul să fermenteze gogoşarii.
GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină.
GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. La final se pun câteva boabe de piper şi muştar. Se strecoară zeama pentru a evita ca impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane. Se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.
GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. Folosiţi doar oţet de 9 grade şi sare mare de murături!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu