Gitenstein: Statul de drept a triumfat în România la referendum

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat marți că statul de drept a triumfat în România, dovadă fiind evenimentele din această vară. Ambasadorul, prezent la o întâlnire cu studenții de la Drept, în cadrul unui proiect intitulat ”Busolă în carieră” a spus că acest triumf nu ar fi fost posibil fără tenacitatea judecătorilor și procurorilor.

”După toată instabilitatea politică şi economică din această vară, care, trebuie să recunosc, a scos la lumină emoţii puternice de toate părţile, în cele din urmă statul de drept a triumfat, a spus Gitenstein, potrivit Newsin. Referendumul s-a desfăşurat în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale, iar cei de la putere au aceptat rezultatul, cu toate că acesta era contrar obiectivelor sale politice. Adevăratul test pentru o republică este respectarea legii de către cei aflaţi la putere şi în momentele dificile, nu doar în cele uşoare, şi mai ales atunci când nu corespunde cu interesele lor”.

Diplomatul SUA a arătat studenților la Drept că ”finalitatea pozitivă din această vară nu ar fi fost posibilă fără curajul şi tenacitatea juriştilor, judecătorilor şi procurorilor, care au fost şi ei cândva tineri jurişti şi magistraţi precum voi”.

Conferinţa a încheiat programul ”Busolă în carieră”, un program complex de stagii de practică şi mentorat pentru studenţii la drept, care i-a pregătit pentru a face o alegere potrivită în cariera lor. Conferinţa a făcut parte dintr-un proiect implementat de Asociaţia Liderjust şi finanţat de Ambasada SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel