Gitenstein, fost ambasador SUA la Bucureşti, favorit pentru postul de ambasador SUA la Uniunea Europeană

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Mark Gitenstein, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, este favorit pentru a fi numit ambasador la Uniunea Europeană. Gitenstein a făcut parte din echipa de tranziţie  a lui Joe Biden înainte de preluarea mandatului de preşedinte. 

Președintele Joe Biden înclină să-i nominalizeze pe Mark Gitenstein ca ambasador SUA la Uniunea Europeană și pe Julie Smith ca reprezentant SUA pe lângă NATO, au declarat surse apropiate situației pentru Axios.

O parte dintre consilierii președintelui american vor ca ambasadorii pe lângă UE și NATO să fie numiți înainte de prima deplasare externă a președintelui Joe Biden, care va merge în iunie în Marea Britanie, pentru summitul G7, iar apoi la summitul NATO de la Bruxelles. 

Cine este Mark Gittenstein 

 

Mark Gitenstein, avocat specializat în drept internațional, a fost ambasadorul SUA în România, între 2009 și 2012, numit de fostul președinte Barack Obama. Gitenstein are rădăcini românești - în timpul mandatului său în România a primit o copie după certificatul de deces al străbunicului tatălui său, care a fost găsit în Arhivele Naționale de la Botoșani.

În prezent, Gitenstein este avocat în cadrul firmei de avocatură Mayer Brown. A făcut parte din board-ul Fundației Biden, care a fost dizolvată la finele anului trecut, scrie Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel