Girafele preferă să ia masa... cu prietenii

Un studiu publicat vineri arată că girafele preferă să ia masa... cu prietenii.

Girafele preferă să se hrănească în compania prietenilor, conform concluziilor unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat vineri de Press Association.

Concluziile unei cercetări efectuate pe parcursul a doi ani în Valea Marelui Rift din Kenya sugerează că girafele obişnuiesc să se hrănească cu anumiţi membri din grupul lor social datorită unor beneficii, precum protecţia oferită în plus în faţa prădătorilor.

Compania unui partener 'cunoscut' ar asigura alarmarea în cazul în care preajmă se află un prădător, sau este posibil ca să se împărtăşească aceleaşi cerinţe nutriţionale astfel încât comportamentul de căutare a hranei şi de hrănire devine complementar, a explicat conducătoarea echipei de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Bristol, doctor Zoe Muller.

Cercetătorii au utilizat date obţinute prin identificare fotografică şi au aflat că multe perechi de girafe îşi petreceau mare parte din timp împreună atunci când se aflau în căutarea hranei şi când mâncau.

Descoperirea oferă informaţii cu privire la modul în care evoluţia a contribuit la formarea grupurilor sociale în rândul populaţiilor de girafe şi la factorii care determină aceste animale să îşi petreacă timpul în compania unor anumiţi parteneri.

Studiul, util pentru conservarea speciei

Natura dinamică a societăţilor din lumea animalelor ascunde de multe ori straturi multiple de complexitate. Studiul nostru subliniază natura complexă şi dinamică a structurii sociale a girafelor, care ar putea avea implicaţii majore pentru conservarea (speciei) şi conceperea procesului de gestionare a populaţiilor de girafe în sălbăticie, a adăugat Muller.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Animal Companion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel