EXCLUSIV  Ghinionistul – o comedie cu noroc

Cea mai nouă comedia românească „Ghinionistul”, 2017 (90 minute) regia Iura Luncașu, scenariul: Iura Luncașu, Radu Gabriel, Salex Iatma, cu Gheorghe Visu, Vlad Logigan, Virgil Ianțu, Ruby, Diana Dumitrescu, Levent Sali, Dorian Popa, Sânziana Tarța, Codin Maticiuc, Augustin Viziru, a cărei premieră a avut loc acum câteva zile, rulează cu succes în cinematografele bucureștene.  

Filmul este realizat la Reșița și în împrejurimi, dezvăluind minunatele peisaje ale Banatului Montan, într-un cadru relaxat, cu un decor pitoresc, având factori de stres reduși spre zero. Pelicula scoate în relief o limpezime a cadrelor care bucură ochiul cinefilului, iar scenariul este unul destul de reușit, pe alocuri imprevizibil.

Distribuția lui Luncașu (regizorul State de România sau Minte-mă frumos) este una interesantă, dacă ne gândim că are un actor al școlii vechi, adică pe Gheorghe Visu (n.1951), un realizator tv și cîntăreț – adică pe Virgil Ianțu (n.1971), amuzant pentru că este tuns ca Traian Băsescu, apoi un peronaj monden ca Codin Maticiuc (cel poreclit Poponeț), pe Ruby, cu al ei „soare pătrat" și actori din tânăra generație ca maramureșanca Sânziana Tarța, actriță la teatrul din Cluj-Napoca. Una peste alta filmul e amuzant și glumele sunt reușite.

(w670)

Problemele unei suburbii a Reșiței sunt și problemele Bucureștiului în era globalizării: plata chiriei, viciul, cariera, ocrotirea celor dragi și continua strădanie de a supraviețui, chiar dacă de pe-o zi pe alta. De aici până la un sumum de incidente care sunt sarea și pipierul filmului, laolaltă cu glume derivate din vechi poante, dar bune. De pildă soțul pe punctul de a fi încornorat își întreabă soția și ocazionalul amant: „Băi, ce faceți aici?" iar replica ei e smuls hohote de râs în sală: „Fumăm, ce dracu să facem..".

(w670)

Sunt ironizate aspecte ale vieții de zi cu zi și ciar ironizată frica de moarte, într-un periplu al personajului principal, actorul Vlad Logigan (n.1983) un veritabil ghinionist dar și un luptător moral în egală măsură. Pe Cinemagia filmul este cotat cu 8.1 și este o alegere potrivită în această perioadă, când avem nevoie să râdem mai mult, chiar dacă nu este despre Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel