Gherilă judiciară a olandezilor de la Damen împotriva Naval Group în România

Lupta pentru corvetele din România pune în pericol alianța Naval-Fincantieri
Lupta pentru corvetele din România pune în pericol alianța Naval-Fincantieri

Șantierul naval olandez a formulat două contestații ca parte a ofertei României de a cumpăra patru corvete Gowind de la Naval Group.

După Fincantieri, al cărui apel a fost respins definitiv de o instanță română, este rândul șantierului naval olandez Damen să conducă un război legal de gherilă în România împotriva Naval Group, care a fost selectat pentru vânzarea a patru corvete Gowind pentru marina românească.

Potrivit unor surse citate de La tribune.fr, Damen ar fi depus în iulie două contestații, una în fața Consiliuluiul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și cealaltă la Curtea de Apel București.

Damen, care deține șantierele navale din Galați și Mangalia, a sesizat CNCS și instanța de judecată cu privire la „multiple nereguli" în vederea contestării imparțialității procedurii de licitație câștigată de grupul naval francez. Damen ar fi cerut sprijin Fincantieri, dar grupul italian, partener al Naval Group, a refuzat. Șantierul naval olandez încearcă să prelungească procedura pentru a profita de o posibilă schimbare de guvernare cu următoarele alegeri prezidențiale din România, programate pentru 10 și 24 noiembrie 2019, scrie sursa citată.

Cât privește Naval Group, se estimează că respectivul contract ar putea fi semnat la sfârșitul anului. În șase luni, Naval Group a reușit să vândă 21 de nave de război noi: 12 în Belgia și Olanda, încă trei în Argentina, două în Emiratele Arabe Unite (corvete) și în final patru corvete în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel