Gheorghe Piperea - Tonel Pop, replici la Antena 3 în cazul Caracal: Exagerați! Mergeți prea departe!

Tonel Pop
Tonel Pop

Avocatul Gheorghe Piperea și Tonel Pop, avocatul familiei Luizei din Caracal, au avut un schimb de replici, în direct, la Antena 3.

Consiliul Baroului București, condus de decanul Ion Dragne, a intervenit în tragedia de la Caracal, conform unui comunicat remis de Baroul București, după ieșirile publice ale avocatului Tonel Pop, membru al Baroului.

”Cam ce vrea să ne spună domnul avocat Tonel Pop? S-a transformat într-un fel de detectiv în acest caz? Că văd că dă foarte multe informații din dosar. (...) Nu mai am niciun fel de încredere în nicio informație venită de la instituții, dar simt nevoia de credibilizare. (...) Mi se pare că ies prea multe informații și opinii din acest dosar. Ajungem să fim năuciți”, a zis Gheorghe Piperea în emisiunea jurnalistei Andreea Sava de la Antena 3, ”Descoperiți”.

”Ne aflăm într-o situație în care țara s-a revoltat. (...) Ne întâlnim cu lipsă de comunicare din partea DIICOT. Eu dau informații minime pentru populație despre acest caz incredibil. (...) Ni se reproșează să vorbim. Văd că domnul Piperea bate apropo că trebuie să tăcem. Cum să tăcem? Se răscoală țara”, a zis Tonel Pop.

”Mie mi se pare că trebuie să ne vedem toți de competențele noastre și să nu ne transformăm în detectivi sau procurori. De asemenea, este exagerat să îl acuzați pe Ion Dragne. Îi pronunțați, de prea multe ori, numele. Sunt chestiuni legate de dentologie. Exagerați când spuneți că Dragne are un interes în acest caz. Mergeți cam prea departe”, a spus Gheorghe Piperea.

”Considerați legal faptul că m-a expus pe site-ul Baroului București ca anunț de importanță publică?”, a zis Tonel Pop.

”Da, este legal și procedural! (...) În plus, acolo unde o atât de mare confuzie... să o sporească și avocatul în cauză... este inadmisibil!”, a replicat Gheorghe Piperea.

Ce a transmis Baroul Bucureşti:

"Consiliul Baroului Bucuresti a luat act despre existenta unor incidente intens mediatizate, in care a fost implicat un avocat din Baroul Bucuresti, cu ocazia cercetarilor care se efectueaza in dosarul „Caracal".

Fata de pozitia exprimata public de domnul avocat Pop-Mitoi Tonel, precum si fata de informatiile transmise presei de catre D.I.I.C.O.T., Consiliul Baroului Bucuresti s-a autosesizat si a hotarat cercetarea urmatoarelor aspecte:

Daca activitatea desfasurata si pozitiile publice ale domnului avocat Pop-Mitoi Tonel pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara;

In ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Consiliul Baroului Bucuresti a insarcinat o comisie formata din 3 membri sa efectueze cercetarile necesare, sa solicite puncte de vedere si relatii, si, pe aceasta baza, sa prezinte intr-un termen adecvat, concluziile sale, pentru luarea masurilor legale.

Consiliul Baroului Bucuresti este consecvent in a atrage atentia tuturor participantilor la actul de justitie ca respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ,precum si de a respecta si regulile deontologice care guverneaza exercitiul profesiei.

Avocat Ion Dragne,

Decan”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel