Gestul care ar fi putut duce la salvarea Alexandrei. Bogdan Chirieac: Dădea un simplu telefon. Nu-l acuza nimeni din ţara asta

Bogdan Chirieac a declarat, miercuri seara, în direct la Antena 3, că procurorul care a gestionat situaţia de la Caracal după ce Alexandra a sunat la 112 ar fi putut rezolva rapid problema localizării fetei, lucru care ar fi putut duce la salvarea vieţii sale. 

"Eu sunt convins că în ţara asta există aparatură de localizare şi ea putea fi activată dacă procurorul de caz nu scria o petiţie ci dădea un simplu telefon, nu ştiu, spun la întâmplare, SRI-ului. Acela o putea localiza imediat pe fată. O să spuneţi: 'bine, dar nu mai au protocoale'. Sunt convins că nimeni din România nu l-ar fi acuzat şi ar fi fost eroi cu toţii pentru chestiunea asta. Era o chestiune de viaţă şi de moarte.

Nu e un lucru deosebit. De exemplu, la inundaţii, elicopterele armatei, zboară cu civilii ca să aducă alimente, apă, medicamente, să evacueze. Deci nu e ceva anormal ca instituţiile să colaboreze. Procurorul de caz putea da un telefon la SRI şi sunt convins că, poate având mult mai multă experienţă, cei de acolo executau mult mai repede localizarea", a subliniat Bogdan Chirieac.

În acest context, Bogdan Chirieac a făcut o paralelă şi cu sistemul aplicat în SUA în cazul apelului de urgenţă şi a localizării persoanelor. "Aparatura în America o are şi poliţia. În America, NSA nu interceptează traficanţii de droguri sau criminalii, asta o face poliţia sau FBI-ul. În România sistemele respective trebuie să intre şi în custodia poliţiei sau a STS-ului sau a cui se ocupă de lucrul acesta", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel