Germania va urma exemplul SUA. Trupele militare se retrag din Afghanistan

Pexels
Pexels

Ministerul Apărării din Germania dorește retragerea trupelor militare din Afghanistan, odată cu retragerea militarilor americani din aceeași zonă de război. 

Germania își va sincroniza retragerea din Afghanistan cu cea a Statelor Unite, a declarat Annegret Kramp-Karrenbauer, Ministrul Apărării. Aceasta a mai adăugat că așteaptă o decizie oficială din partea NATO, după o sesiune specială a membrilor alianței care are loc miercuri, relatează Reuters

Președintele Joe Biden va anunța retragerea trupelor în cursul acestui an, până pe 11 septembrie, anunță surse din Casa Albă. Această decizie pune punct celui mai lung război purtat de Statele Unite, deși experții în domeniu avertizează că pacea nu va fi un efect al retragerilor. 

„Mereu am considerat că înaintăm împreună și ne retragem împreună. Aștept o retragere la ordin și mai aștept ca decizia să vină astăzi”, a declarat Kramp-Karrenbauer pentru un post german de televiziune. Ministrul dorește ca planurile de retragere a trupelor militare germane din Afghanistan să fie sincronizate cu cele ale armatei SUA.

Cu aproape 1.000 de trupe în Afghanistan, Germania are al doilea cel mai mare contingent militar detașat, după Statele Unite ale Americii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel