Germania va înăspri restricțiile pentru cei nevaccinați

Pixabay
Pixabay

În Germania, unde 52% din populaţie este vaccinată, respectiv 40 de milioane de oameni, vaccinarea împotriva Covid-19 pare să încetinească. Prin urmare, guvernul ia în considerare în mod serios să impună restricţii persoanelor nevaccinate de la mijlocul lunii septembrie.

Potrivit ziarului Bild, mersul la un restaurant, hotel sau chiar la coafor ar putea fi autorizat numai pentru persoanele care au primit o vaccinare completă, scrie Știri Diaspora. Guvernul german doreşte ca persoanele nevaccinate „să nu aibă voie să intre nicăieri”.

Angela Merkel şi guvernul ei doresc să facă presiuni asupra celor nevaccinaţi, în timp ce situaţia se deteriorează în multe ţări europene. În plus faţă de interzicerea accesului în anumite locuri pentru cei nevaccinaţi, testele ar trebui să fie cu plata începând din această toamnă, potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung. Şi „pot fi necesare restricţii suplimentare”.

Duminică, 25 iulie, Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului, dăduse deja tonul, declarând în „Bild am Sonntag” că „persoanele vaccinate vor avea cu siguranţă mai multă libertate decât persoanele nevaccinate”.

El a adăugat: „acest lucru ar putea însemna că accesul la locuri precum restaurante, cinematografe şi stadioane nu ar mai fi posibil, chiar şi pentru persoanele nevaccinate testate, deoarece riscul este prea mare”.

„Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă”

„Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă fiindcă nu le înțeleg. Așa este și cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătățim campania de vaccinare, fiindcă pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare dată când fac declarații, spun românilor să se vaccineze.

Este foarte, foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspândirea acestui virus. Însă interdicții neexplicate în această etapă nu ne duc foarte departe și chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții pentru persoanele nevaccinate în locurile neesențiale, restaurante, cinematografe și așa mai departe, asta nu rezolvă problema, rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă. 

Pe de altă parte, noi suntem deja în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare. Este destul de simplu de spus, dar mai complicat de realizat. Repet, vaccinul este disponibil la liber de câteva luni de zile deja și oamenii trebuie să înțeleagă că noi am ajuns în faza în care avem puține cazuri și datorită vaccinării și dacă vrem să rămână așa, va trebui cât mai mulți români să meargă să se vaccineze”, a afirmat președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel