Germania a legalizat casătoriile gay. Decizie oficială

Deputații din Bundesrat (camera superioară a parlamentului) au aprobat vineri legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Germania, relatează DPA.

Aprobarea Bundesratului survine la o săptămână după votul 'căsătorie pentru toți' în camera inferioară a parlamentului german (Bundestag). În cadrul votului de săptămâna trecută 393 de deputați au votat pentru, 226 de deputați s-au opus, toți membri ai familiei conservatoare a cancelarului german, și patru s-au abținut.

Astfel, Germania, care până în prezent a recunoscut doar parteneriatele civile între persoanele de același sex, se va alătura celor 13 țări europene care au legalizat deja căsătoriile între persoanele de același sex.

Într-un vot separat, Bundesratul a aprobat o măsură privind acordarea de compensații pentru mii de homosexuali care au fost condamnați în baza unei legi anti-gay care a existat în cea mai mare parte a secolului al XX-lea.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vinerea trecută că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială.

Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege", a declarat ea jurnaliștilor după votul din Bundestag în favoarea amendamentului care legalizează căsătoria între persoanele de același sex, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel