Geoană: România are nevoie de un "țar" al fondurilor UE

geoana
geoana

Proaspăt reprimit în USL, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat la Digi 24 că România e de "râsul curcilor" în privința absorbției fondurilor europene și consideră că trebuie neapărat găsit un "ţar al fondurilor europene".

Senatorul Mircea Geoană a subliniat că este nevoie de reclădirea imaginii României ca pol de investiţii străine, criticând, totodată,  incapacitatea Bucureştiului de absorbţie a fondurilor europene.

"Sunt miliarde de euro la care, dacă se mişca mai energic noul Guvern şi se creează personaje şi mecanisme, putem să avem dintr-un foc acces. Aş face un fel de concurs şi aş aduce două-trei mari investiţii străine în ţară ca un semnal că România a devenit din nou pol de investiţii străine", a afirmat Candidatul USL la Dăbuleni.

Apreciind modelul Poloniei, Mircea Geoană a arătat faptul că trebuie găsit neîntârziat un "ţar al fondurilor europene"

"Este problema viitorului premier şi Parlament să decidă, e nevoie de personaje influente, astfel încât să jucăm în Divizia A", a mai spus senatorul, precizând că anul 2013 este unul extrem de important, în contextul în care România trebuie să returneze cinci miliarde de euro la FMI, BCE şi CE. "Cheia succesului este găsirea celei mai puternice şi competente echipe. Să i se dea puterea reală de a tăia în carne vie. S-a cangrenat canalul în care se face treaba, de aceea nu merg lucrurile", a explicat Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel