Genesis GV80, maşina care l-a salvat pe Tiger Woods, testată la Euro NCAP

Facebook Genesis GV80
Facebook Genesis GV80

Genesis GV80, maşina condusă de Tiger Woods în momentul accidentului teribil de la începutul anului, a fost testată conform standardelor Euro NCAP.

Genesis GV80 este mașina care i-a salvat viața lui Tiger Woods, după ce jucătorul de golf a pierdut controlul direcției la o viteză cuprinsă între 135 și 140 km/h, a lovit un copac, a pătruns pe celălalt sens de mers, a ieșit de carosabil și s-a prăbușit într-o râpă. Woods a fost rănit, dar mașina pare să fi trecut testul de siguranță în condiții reale.

Rezultate excelente în laborator

Nici în laboratorul Euro NCAP nu s-a făcut de râs. Aceasta a obținut 5 stele. Genesis GV80 și-a trecut în cont 91% pentru protecția ocupanților adulți, 87% pentru protecția copiilor aflați la bord, 66% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 88% pentru sistemele de asistență.

SUV-ul, cu o greutate de peste o tonă, a fost testat în versiune standard, cu motor 3.0 CRDI. În Europa, GV80 a venit ca să le complice existența unor modele ca BMW X5 și Mercedes-Benz GLE.

Și limuzina Genesis G80, rival pentru BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E, a trecut testele cu bine. Aceasta a obținut punctaje chiar mai mari decât SUV-ul. Tot cu 91% a fost notată protecția ocupanților adulți și tot 87% a fost scorul trecut în contul siguranței oferite copiilor. Protecția participanților vulnerabili la trafic a fost notată cu 77%. 91% a fost scorul bifat de modelul asiatic pentru sistemele de asistență, scrie promotor.ro.

Genesis GV80, un super SUV 

Modelul GV80 atinge o viteză maximă de 149 mile pe oră, adică aproximativ 240 km/h şi este echipată cu 10 airbaguri. În plus, are un sistem de avertizare la coliziunea frontală, o cameră internă care avertizează şoferii dacă adorm şi tehnologie de manevre evazive. 

VEZI Hyundai Genesis GV80, maşina care i-a salvat viaţa lui Tiger Woods

De asemenea, bolidul are şi un ecran orizontal de 14,5 inch pe consola centrală. Sistemul maşinii se adaptează la stilul de condus al şoferului şi are şi o opţiune de antifonare pentru a reduce zgomotul şoselelor. 

GV80 ar putea deveni cea mai bine vândută maşină a celor de la Genesis în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel