Generalul Marin Dragnea a murit. Mihai Fifor: A plecat unul dintre simbolurile Armatei României

Mihai Ciobanu / 13 feb 2020 / 14:33 Salveaza PDF Comentarii
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a transmis un mesaj emoţionant după aflarea morţii generalului Marin Dragnea.

"A plecat dintre noi unul dintre simbolurile Armatei Romaniei, erou al celui de-al doilea razboi mondial, luptator neobosit pentru drepturile veteranilor de razboi, un om cat o carte de istorie a neamului nostru, generalul Marin Dragnea.

Eroii nu mor niciodata! Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!", transmite Mihai Fifor printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost generalul Dragnea

 

Copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani, voluntar în cel de-Al Doilea Război Mondial, Marin Dragnea a participat, ca ofiţer, între 1941 şi 1945, la campaniile Armatei României purtate atât în Est, cât şi pe frontul de Vest - de la Prut, la Volga şi Stalingrad, de la Sfântu Gheorghe la Oarba de Mureş, Târgu Mureş, Beiuş, Oradea şi Debreţin, iar apoi în Cehoslovacia, până la Hron. A fost rănit de două ori, iar în decembrie 1942, în urma bătăliei de la Stalingrad, a căzut prizonier.

Generalul Dragnea a slujit cu credinţă aproape 50 de ani Armata României şi a fost decorat de mai multe ori. Ordinul "Virtutea Militară", Ordinul "Coroana României", Ordinul "Steaua României" sunt numai câteva dintre distincţiile oferite în semn de profund respect şi de recunoaştere a meritelor militarului Dragnea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26