Generalul Marin Dragnea a murit. Mihai Fifor: A plecat unul dintre simbolurile Armatei României

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a transmis un mesaj emoţionant după aflarea morţii generalului Marin Dragnea.

"A plecat dintre noi unul dintre simbolurile Armatei Romaniei, erou al celui de-al doilea razboi mondial, luptator neobosit pentru drepturile veteranilor de razboi, un om cat o carte de istorie a neamului nostru, generalul Marin Dragnea.

Eroii nu mor niciodata! Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!", transmite Mihai Fifor printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost generalul Dragnea

Copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani, voluntar în cel de-Al Doilea Război Mondial, Marin Dragnea a participat, ca ofiţer, între 1941 şi 1945, la campaniile Armatei României purtate atât în Est, cât şi pe frontul de Vest - de la Prut, la Volga şi Stalingrad, de la Sfântu Gheorghe la Oarba de Mureş, Târgu Mureş, Beiuş, Oradea şi Debreţin, iar apoi în Cehoslovacia, până la Hron. A fost rănit de două ori, iar în decembrie 1942, în urma bătăliei de la Stalingrad, a căzut prizonier.

Generalul Dragnea a slujit cu credinţă aproape 50 de ani Armata României şi a fost decorat de mai multe ori. Ordinul "Virtutea Militară", Ordinul "Coroana României", Ordinul "Steaua României" sunt numai câteva dintre distincţiile oferite în semn de profund respect şi de recunoaştere a meritelor militarului Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel