Generalul David Petraeus, fost şef CIA, condamnat la doi ani pentru că a divulgat secrete amantei

Generalul  David Petraeus, fost șef al CIA, care   a supravegheat operațiunile din Afganistan și Irak, a fost condamnat, joi, la doi ani cu probațiune și o amendă de 100.000 de dolari.

David Petraeus a fost condamnat pentru ca a dat informatii clasificate biografei si amantei sale, Paula Broadwell, transmite CNN, citat de ziare.com

„Astazi se incheie chinul acesta, dupa doi ani si jumatate. Abia astept sa incep urmatoarea faza a vietii mele", a spus Petraeus, in fata tribunalului federal din Charlotte.

Petraeus, care a demisionat din fruntea CIA in noiembrie 2012, dupa ce relatia cu Broadwell a fost dezvaluita, a ajuns la o intelegere pentru a evita inchisoarea. Procurorii au convenit sa nu il trimita in inchisoare intrucat informatiile clasificate trimise lui Broadwell nu au ajuns niciodata la public.

Citește și: Femeia aflată la originea scandalului Petraeus a fost demisă 

Unii dintre sustinatorii sai spun ca isi mai poate recapata buna reputatie dupa acest episod.
Petraeus a avut o perioada in care nu a aparut in public dupa demisie, insa de pe la milocul lui 2013 a inceput sa accepte pozitii la universitati si la firma de investitii Kohlberg Kravis Roberts. Majoritatea prietenilor si rudelor sale, inclusiv sotia inselata, Holly, i-au ramas alaturi in acest timp.

Petraeus, casatorit si avand cu doi copii, a luat prin surprindere intreaga elita politica americana. La randul sau, la momentul izbucnirii scandalului, Broadwell era casatorita si are doi copii.

Judecatorul din Charlotte, Carolina de Nord, a insistat ca Petraeus sa plateasca amenda de 100.000 de dolari pentru a „reflecta gravitatea infractiunii". „Nu va faceti iluzii: Aceasta este o chestiune grava", a spus judecatorul David Kessler, care a aratat ca actiunile generalului „contrasteaza puternic cu cei 37 de ani de realizari si remarcabilul serviciu adus publicului".
Petraeus a dezvaluit ca aventura cu Broadwell a inceput dupa numirea sa in fruntea CIA in 2011 si a durat patru luni, dupa care nu s-a mai intalnit cu aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel