GastroPan: Pâinea Anului 2018 în România. Care este rețeta

Juriul internaţional al celei de-a zecea ediţii a Expoziţiei Internaţionale GastroPan, care se desfăşoară la Târgu Mureş, i-a acordat vineri trofeul 'Pâinea Anului 2018 fabricată artizanal în România' lui Florin Nicolae Geamabzu din Constanţa, pentru o pâine cu maia.

'Este o pâine extraordinară, este din punctul meu de vedere, dar din câte se vede şi cel al specialiştilor. La această pâine am ţinut cont foarte mult de tradiţiile vechi, cum se făcea pâinea odinioară, adică am folosit produse de calitate, naturale şi astfel am obţinut acest produs extraordinar. Acest produs a fost făcut cu o maia naturală, care se face în zona Dobrogei, unde în fiecare toamnă se adună spuma vinului în momentul fermentaţiei şi se fac nişte turtiţe, care se numesc frecăţei în acea zonă, care înlocuiesc maiaua, înlocuiesc drojdia', a declarat, pentru Agerpres, Florin Nicolae Geamabzu.

Proces destul de îndelungat

Potrivit brutarului, pentru a ajunge la această pâine e nevoie de un proces destul de îndelungat, care poate ajunge la 24 de ore şi care necesită multă atenţie.

[citeste si]

'Pâinea e făcută din trei paşi, la început se folosesc acele turtiţe şi se face maiaua la care se adaugă apă şi făină, se înmulţesc practic acele microorganisme. Ulterior se face covăseala şi apoi plămădeala. Toate fazele trebuie făcute cu mare grijă şi mare atenţie, chiar dacă de multe ori spunem că este doar o pâine, un produs care se consumă zilnic şi multă lume îl consideră un produs banal. Dar un produs adevărat se face cu multă trudă şi cu multă pasiune şi probabil că această pasiune este secretul pentru care am câştigat locul I. Procesul tehnologic la această pâine durează între 22 şi 24 de ore, este un proces îndelungat, astfel încât produsul final să aibă aromele necesare unui produs de bună calitate. Coacerea se face tradiţional, pe vatră, între 50 şi 55 de minute, pentru a avea o coajă crocantă şi gustoasă', a spus câştigătorul trofeului 'Pâinea Anului 2018 fabricată artizanal în România'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel