Găsești bani pe stradă. Ce faci? Alte superstiții legate de casă. Sursă de NOROC

Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat, la Antena 3, legătura dintre superstiții și belșugul din casă sau cum trebuie să se comporte cei care sunt superstițioși pentru a se feri de necazuri.

„Avem 2 în 1. O dată ne legăm de superstiții și a doua oară de bunăstarea familiei și tot ce implică, că nu e nepărat să fie vorba doar despre bani. Când vine vorba de superstiții, automat vor exista și contestatari. (...) Nu dau bani luni, e o superstiție, da? Că așa spunem, dacă dai bani de luni, dai toată săptămâna. Nu dau bani pe întâi, că iar dau toată luna și e și mai rău, că e cu bătaie mai lungă. Mai este varianta, mergând pe stradă, se întâmplă să găsești un bănuț. Sunt persoane care nu îl vor putea ridica, chiar dacă este de 50 de bani. De ce? Pentru că au unghiile prea lungi și nu pot să îl ia. Pentru doamne. Pentru domni, eu am învățat de la o bătrână. Mi-a spus: mamă, dacă vezi că este cu banul în sus e bine. Ăla îți va aduce bani. Dacă e cu stema, îl întorci cu banul în sus, îl lași să ia contact cu pământul și apoi poți să îl iei. Dar nu stai toată ziua să găsești bani pe stradă. Dar bănuții găsiți pe stradă trebuie luați. Îi luați, îi puneți într-un loc acasă și îi lăsați acolo. Dacă îi găsești pe ăștia cu 5, să fii sigur că este o sursă de noroc. Din superstiție, îți vor aduce bani. 5 e simbolul banului.

Dacă te-ai mutat într-o locuință nouă, dintr-una veche, e bine să nu vii cu mătura aia veche. (...) Ca să ai belșug, să fii protejat și de hoți și de ochi răi, presari sare pentru bunăstare pe pragul ușii, la intrare. Sunt oameni care mai pun și sub covorașul de la ușă.

O altă superstiție spune că, dacă te muți într-o casă nouă, ar fi bine să fie într-o zi de vineri sau sâmbătă, ori într-o zi ploioasă. Fiecare picătură de ploaie reprezintă o monedă care pică, deci ești norocos. Îmi tot spunea cineva înainte și am învățat când m-am căsătorit: dacă plouă la nunta voastră, să știți că veți fi niște oameni norocoși.

O altă superstiție spune: Nu bate covoarele, nu scoate gunoiul din casă seara și nu întinde rudele după asfințit că vei avea cheltuieli. Cu gunoiul este o superstiție universală, cam pe tot globul. Să nu ieși niciodată dintr-o casă pe o altă ușă decât cea pe care ai intrat", a fost mesajul transmis de Mihai Voropchievici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel