Galaţi: Aproximativ 400 de participanţi din 40 de ţări, de pe cinci continente, la Congresul Matematicienilor Români

Aproximativ 400 de invitaţi din 40 de ţări, de pe cinci continente, sunt aşteptaţi să participe, în perioada 28 iunie - 3 iulie, la cea de-a IX-a ediţie a Congresului Matematicienilor Români, găzduit de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de biroul de comunicare al instituţiei de învăţământ.

Potrivit sursei citate, deschiderea festivă a congresului va avea loc vineri, ora 15,00, în sala Aula Magna a Universităţii Dunărea de Jos, corpul AE. La congres vor fi decernate şi două premii prestigioase pentru comunitatea matematică din România: premiul "Nicolae Dinculeanu" al Academiei Române şi Premiul Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, care recompensează cercetări de valoare deosebită ale unor tineri cercetători români.

Sâmbătă, la ora 14,00, este programată în sala Aula Magna o expunere pentru publicul larg, prezentată de profesorul Peter Palfy de la Budapesta.

Vineri şi sâmbătă, are loc în paralel o conferinţă satelit a congresului: a II-a Conferinţă Internaţională de Problemistică şi Didactică Matematică, la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi.

Instituţiile organizatoare sunt Academia Română - Secţia de Ştiinţe Matematice, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Institutul de Matematică "Simion Stoilow" al Academiei Române, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

Congresul Matematicienilor Români are o tradiţie de nouă decenii. Primul congres a avut loc la Cluj în 1929, iar din 2003 congresele se desfăşoară regulat, la patru ani, în mari universităţi din ţară. Cu această ocazie îşi prezintă cercetările, alături de sute de matematicieni români ori de origine română, şi specialişti de renume internaţional din numeroase ţări ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel