Gafă sau adevăr? Declarație ciudată făcută de președintele ICCJ

livia stanciu
livia stanciu

Preşedintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a făcut joi o declarație ieșită din comun. Șefa Curții Supreme a transmis că modul în care sunt constituite completele de cinci judecători nu poate fi suspectat de lipsă de imparţialitate.

[caption id="attachment_320132" align="alignleft" width="276"] foto: ziuanews.ro[/caption]

Livia Stanciu a fost întrebată dacă a fost consultată de preşedintele CSM, Adrian Bordea, cu privire la posibilitatea schimbării completelor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a spus de curând că analizează modul în care poate fi schimbată legea în ceea ce priveşte componenţa completelor de la Instanţa Supremă, pe fondul lipsei de imparţialitate reclamate în ultima perioadă, în contextul condamnării mai multor oameni politici.

„Am înţeles acum, că mi-aţi semnalat dumneavoastră această problemă. O să iau şi eu legătura cu domnul preşedinte Bordea, să văd dacă a avut sau nu a avut o astfel de discuţie cu dumneavoastră şi dacă a apreciat că sunt sau că nu sunt probleme cu privire la completele de cinci judecători”, a declarat preşedintele ICCJ, citat de Mediafax.

Ulterior, Livia Stanciu a făcut o declarație cel puțin ciudată. Ea a susţinut că modul în care sunt constituite completele de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu poate fi suspectat de lipsă de imparţialitate.

Chirieac: Ne-a confirmat ce știam deja Prezent în studioul Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac nu s-a arătat surprins de spusele Liviei Stanciu. El a transmis că șefa CSM nu a făcut altceva decât să confirme ceea ce se știa deja.

Cum răspunde acuzelor aduse

Judecătoarea a comentat și acuzele potrivit cărora instanța acționează la comenzi politice.

„Ideile care se încearcă să se inducă uneori că anumiţi judecători care intră în aceste complete, care reacţionează la comenzi politice, afirmaţii de genul acesta sunt de-a dreptul iresponsabile. Sunt mai mult decât grave şi niciodată dovedit a fi măcar un sâmbure de adevăr în aceste afirmaţii”, a adăugat șefa ICCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel