Gabriel Oprea, felicitat de atașatul SUA al Apărării pentru realizările din mandatul de ministru

Gabriel-Oprea
Gabriel-Oprea

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a fost felicitat de către Atașatul Militar al SUA și Ambasada  Statelor Unite ale Americii "pentru realizările extraordinare din timpul mandatului ministerial, care au întărit legăturile dintre națiunile noastre", reafirmând că România a demonstrat în mod repetat că este un partener strategic capabil şi de încredere al Statelor Unite.

În ciuda presiunilor generate de operaţiunile de luptă în continuă desfăşurare peste hotare şi de problemele crizei economice globale, România a demonstrat în mod repetat faptul că este un partener strategic capabil şi de încredere al Statelor Unite. Acest lucru se datorează în mare măsură şi contribuţiei dumneavoastră în calitate de conducător al uneia dintre cele mai respectate instituţii din România. Conducerea dumneavoastră şi devotamentul neabătut pentru militarii români din Forţele Terestre, Forţele Navale şi Forţele Aeriene sunt evidenţiate de înalta stimă de care se bucură Forţele Armate ale României printre aliaţii noştri din cadrul NATO, se arată în scrisoarea semnată de reprezentantul de rang înalt al Departamentului Apărării, ataşat al Apărării Roderick E.Dorsey. Jr.

 Potrivit acestuia, realizările ministrului Gabriel Oprea au întărit legăturile dintre cele două naţiuni.

Gabriel Oprea a fost învestit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale la 23 decembrie 2009. Mandatul său în fruntea ministerului a luat sfârşit după căderea Guvernului Ungureanu.

 Potrivit bilanţului prezentat la sfârşitul mandatului, unul dintre principalele obiective ale lui Oprea a fost creşterea siguranţei militarilor, motiv pentru care din 2010 forţele dislocate în teatrul de operaţii din Afganistan au fost dotate cu cel mai eficient mijloc blindat de transport, folosit şi de militarii americani, vehiculele de tip MRAP.

 Tot în mandatul său a avut loc şi recalcularea pensiilor militare şi schimbarea statutului foştilor soldaţi şi gradaţi voluntari, care au devenit soldaţi şi gradaţi profesionişti.

 Oprea amintea la prezentarea bilanţului şi despre cooperarea cu industria naţională de apărare în toate programele de înzestrare a Armatei. În 2011, fostul ministru lansa la Automecanica Moreni programul naţional de interes strategic 'Transportor blindat pentru trupe 8x8', care va intra în dotarea Armatei Române şi a altor armate.

 După căderea Guvernului Ungureanu, în conferinţa de bilanţ, Oprea i-a urat succes noului ministru şi a salutat faptul că instituţia va fi condusă tot de un fost militar, pentru că militarii gândesc nu doar cu mintea, ci şi cu inima pentru Armata Română. Plec din Ministerul Apărării Naţionale cu conştiinţa faptului că mi-am făcut datoria. Pot să privesc pe oricine în ochi şi plec cu capul sus, spunea Gabriel Oprea.

Vezi scrisoarea de mulțumire adresată lui Gabriel Oprea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel