Friptură festivă de pui cu muștar, smântână şi alte ingrediente delicioase

Rodica Mitu / 07 ian 2020 / 18:17 Salveaza PDF Comentarii
Rețete
Rețete

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește rețeta intitulată „Friptură festivă de pui”.

Ingrediente pentru friptură festivă de pui

 

1 pui întreg

condimente pentru pui

1 kg cartofi

250 gr sparanghel

4-5 căței de usturoi

2-3 crenguțe de rozmarin

sare

piper

 

Pentru sos 

2 linguri mustar de dijon

2 linguri muștar cu semințe

4 linguri smântână

1 cățel de usturoi

2 crenguțe de rosii cherry

ulei de măsline


Mod preparare

 

Se taie puiul în jumătate și se masează bine cu ulei de măsline, apoi se presară condimente. Se așază într-o tavă unsă cu ulei de măsline și se introduce în cuptor, la 175 de grade, până se rumenește bine la suprafață.

Cartofii se fierb în apă cu sare, fără a le curăța coaja. Apoi se scurg, se taie în jumătăți și se așază în tava cu puiul de la cuptor. Se presară peste ei sare și piper, iar printre ei se pun crenguțe de rozmarin și căței de usturoi. Se lasă la cuptor, alături de pui până capătă o crustă la exterior, notează a1.ro.

Sparanghelul se blanșează în apă cu sare și puțin bicarbonat, pentru 6-8 minute, apoi se scoate în apă rece cu gheață. Se scurge și se trage ușor în unt. Roșiile cherry se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, aromatizat cu usturoi.

Pentru sos, conform sursei citate, se amestecă cele două tipuri de muștar cu smântâna și un cățel de usturoi răzuit.

Preparatele se servesc împreună.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27