Friptură de porc cu orez, ceapă și sos dulce-acrișor. Rețetă simplă și gustoasă

Rodica Mitu / 12 noi 2019 / 17:35 Salveaza PDF Comentarii

Pe mesele românilor, dar mai ales de Crăciun, friptura de porc nu lipsește.

Pe lângă friptură de porc, puteți adăuga orez, ceapă și un sos dulce-acrișor.  

Ingrediente

 

- 250 grame orez basmati și orez sălbatic

- 600 grame file de porc 

- 2 linguri piper negru

- 2 linguri ulei măsline

- 1 ceapă roșie mare

- 150 ml oțet de mere

- 75 ml sirop de arțar

- pătrunjel

Mod preparare

 

Fierbe orezul. Scurge-l de apă, după care acoperă-l pentru a se păstra cald. Între timp, presară sare și piper pe ambele părți ale feliilor de carne. După, într-o tigaie, lasă la încins o lingură de ulei și adaugă carnea. Las-o la prăjit până când capătă o culoare maronie.

În uleiul rămas, călește ceapă timp de cinci minute, după care adaugă oțetul de mere și lasă amestecul să scadă, notează divahair.ro. Toarnă și siropul de arțar, după care adaugă carnea de porc și las-o să se pătrundă câteva minute.

La final, așează carnea pe o farfurie, ceapa peste orez. Presară pătrunjel pentru decor.

 

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24