Friptură de porc cu cartofi, rețeta perfectă cu care economisești timp

Rodica Mitu / 01 oct 2019 / 23:19 Salveaza PDF Comentarii
Rețetă
Rețetă

Friptura de porc cu cartofi la cuptor se numără printre preferințele românilor.

Ingrediente

 

ceafă de porc

1/2 kg cartofi

1 ardei gras

500 g costițe afumate

100 ml vin

100 ml ulei

usturoi

busuioc

rozmarin

sare

piper

Mod de preparare

 

Speli ceafa de porc, cureți cartofii și îi tai în felii. Apo tai ardeiul în fâșii, costița în cubulețe, cureți usturoiul.

Faci mujdei din câțiva căței de usturoi și torni vin peste el.

Împănezi ceafă cu costiță și căței de usturoi, o condimentezi după gust și o așezi într-o tavă unsă cu ulei.

Adaugi feliile de cartofi presărate cu sare și cubulețe de costiță. Amesteci puțin mujdei, diluat cu vin, cu 50 ml ulei, 200 ml apă, sare, piper, rozmarin și îl torni peste carne.

Introduci tava în cuptorul încins și din când în când stropești friptură și cartofii cu sosul din tavă.

Cu câteva minute înainte să scoți tava de la cuptor, potrivit divahair.ro, adaugi fâșii de ardei pe deasupra și restul de mujdei.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27