Franța, proteste violente. PAH, observație despre România: ”Da, i-au gazat la Paris”

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin a comentat protestele care au escaladat în violențe în Franța.

Ieri, în Franța, jandarmii au oprit sute de manifestanți folosind gaze lacrimogene. Confruntările au fost doar un episod din protestele masive împotriva clasei politice și a președintelui Emmanuel Macron.

Forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestaţii mişcării 'vestelor galbene', care au protestat faţă de creşterea taxelor la carburant.

Patrick de Hillerin a comentat ironic protestele despre care o parte a presei din România nu a amintit, făcând o paralelă cu ceeace s-a întâmplat în țara noastră în august.

„Nimic despre Franța în presa online "quality". Băi, nimic-nimic în unele locuri, altfel preocupate de politica externă și de evenimentele din țările lumii. Cum e câte un protest la Londra, anti-Brexit, apoape că fac live-text.

Dar în Franța noului nostru prieten, Macron, nu se întâmplă nimic spectaculos, care să merite relatat.

"Ne gazează, dar noi suntem paşnici, nicio vitrină nu a fost spartă. Nu vrem decât să ne exprimăm ideile", a declarat una dintre protestatare - scrie Agerpres.

Da, i-au gazat la Paris, începând de pe la 16 - 16.30. Ca să-i disperseze și pentru că anunțaseră cu zile înaninte că vor încerca să intre în Palatul Elysée.

La ora 19, bilanțul era ăsta: 282.710 de manifestanți în 2.034 de puncte de adunare. O persoană decedată, 227 de răniți, dintre acre 6 grav. Cinci polițiști (dintre care unul grav), cinci jandarmi și un pompier răniți, de asemeni. 117 persoane reținute, 73 dintre ele rămase în arest preventiv. Persoana care a decedat a fost lovită cu mașina de către o șoferiță, la un baraj din Savoia, deci nu a fost victima forțelor de ordine.

Datele au rămas cam aceleași și mai târziu, fără alte comunicări oficiale.

Să vedeți luni ce se activează ONU, comisia LIBE din PE și Comisia Europeană însăși, pe motiv de brutalități...”, a precizat, ironic, PAH, pe pagina personală de Facebook.

Potrivit ministrului de interne Christophe Castaner, în jur de 244.000 de 'veste galbene' au protestat sâmbătă în toată Franţa împotriva creşterii taxelor la carburant şi a scăderii puterii de cumpărare. Ministerul de Interne anunţase la prânz că s-au format peste 2.000 de adunări ale protestarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel