Francez infectat cu COVID, după radiografia la plămâni: Totul era ars, precum catedrala din Paris

Pixabay
Pixabay

Medicii de pe secțiile de Terapie Intensivă din Franța sunt acaparați de numărul mare de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Unii pacienți nu au crezut că vor scăpa cu viață în urma infecției. 

Franța se confruntă cu un al treilea val al pandemiei, locurile la ATI devenind din ce în ce mai puține. Din ce în ce mai mulți pacienți au nevoie de mască de oxigen, fiind incapabili să respire singuri. 

„Când mi-au făcut radiografia la plămâni, totul era ars pe dinăuntru. Era ars precum catedrala din Paris. Totul era distrus. Organismul meu nu mai producea nici o globulă roşie, eram pe moarte. Mi-au dat oxigen, câte 60 de litri pe minut, pentru ca organismul să-şi revină”, spunea Patrick Aricique, un pacient internat la începutul lunii aprilie, scriu Știrile ProTV

Medicii francezi caută alternative la intubare, procedură care poate lăsa sechele pacienților. Cu toate acestea, numărul mare de infectări pune presiune pe secțiile de Terapie Intensivă din țară. Ultimul bilanț al autorităților franceze a prezentat 30.000 de cazuri noi și 140 de decese. 

„Din punct de vedere uman, familiile care vin în vizită sunt cel mai grav lovite, pentru că le vezi suferinţa. Încercăm să-i liniştim pe cât putem”, a spus medicul Philippe Gouin, șeful secției ATI de la Spitalul din Rouen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel