Fox News scrie despre „mafia românească” din SUA: Montează skimmere pentru carduri la casele de marcat

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Poliția californiană trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea furturilor de date de carduri de debit, avertizând că mafia românească este implicată într-o schemă de skimming la magazinele Walmart și alte retailere, conform unui raport prezentat de Fox News. 

Informațiile celor de la Fox News pot fi folosite ca subiect de campanie anti-imigrație, promovat de candidatul republican Donald Trump, în contextul zvonurilor legate de ridicarea vizelor pentru români în SUA.

Potrivit procurorilor din California, mafia românească a revigorat o tactică veche, plasând dispozitive de skimming pe aparatele de autocontrol din magazine, în încercarea de a fura informații personale ale clienților.

Skimming-ul, o metodă de fraudare a cardurilor de debit și de credit, a fost de mult timp o problemă la benzinării și bancomate. Acum, escrocii au adaptat această schemă la mediul de retail, sporindu-și astfel câștigurile.

Autoritățile au precizat că suspecții folosesc tehnologia Bluetooth pentru a conecta dispozitivele de skimming din interiorul magazinelor. Imaginile video de supraveghere obținute arată cum aceștia plasează dispozitivele false peste aparatele care scanează cardurile în câteva secunde, fiind greu de detectat de către clienți.

Poliția recomandă ca clienții să fie vigilenți și să verifice cu atenție aparatele de autocontrol înainte de a introduce cardurile. Dacă aparatul pare că se clatină sau este fals, este important să se anunțe imediat personalul magazinului.

Deși autoritățile au efectuat deja zeci de arestări, majoritatea având legături cu crima organizată din România, furturile continuă să crească. Escrocii pot câștiga până la 9 milioane de dolari pe lună din aceste infracțiuni, iar autoritățile atrag atenția că aceștia își folosesc câștigurile pentru a finanța alte activități criminale.

Pe lângă consecințele financiare, victimele acestor furturi suferă și pe plan personal și emoțional. „Acești hoți fură banii unor oameni muncitori, care luptă să-și asigure un trai decent pentru familiile lor”, a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual din comitatul Orange.

Autoritățile din California încearcă să combată această schemă de fraude și au colaborat cu autoritățile din România și Mexic pentru a zădărnici activitățile mafiei românești. Operațiunile comune au dus la arestarea a zeci de suspecți și recuperarea a milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel