Urmărește emisiunea live


FOTO: Lamborghini Countach Hibrid 2022, dezvăluit de italieni. Imagini de senzație

Lamborghini a dezvăluit noua sa mașină hibrid ediție limitată.

Lamborghini a prezentat cum va arăta noul Countach LPI 800-4, o mașină hibrid ediție limitată care i-a luat prin surprindere pe fanii companiei, la 50 de ani de la lansarea primului model.

Conform The Verge, LPI 800-4 poate fi descifrat în următorul mod: LPI înseamnă Longitudinale Posteriore Ibrido (poziția motorului este la mijlocul mașinii, iar Ibrido înseamnă hibrid, n.r.); 800 vine de la numărul de cai putere dezvoltat; 4 vine de la tracțiunea integrală.

Motorul va propulsa noul Countach la 200 km/h în 8,6 secunde

Producătorul italian a transmis că noul Countach va avea un motor V12 aspirat și un motor electric de 48V. Accelerația va fi una extrem de rapidă, fiindcă noul Countach va ajunge la 100 km/h în doar 2,8 secunde. Până la 200 km/h va ajunge în nu mai mult de 8,6 secunde, iar viteza maximă va fi una de 355 km/h.

În interior, un touchscreen de 8,4 inch controlează funcțiile mașinii. Sistemul de operare va fi compatibil cu Apple CarPlay. Doar 112 bucăți va produce Lamborghini, ca referință la numele proiectului mașinii originale, LP 112. Livrările vor avea loc la începutul anului 2022, iar Lamborghini nu face public și prețul mașinii.

Știrea inițială

Producătorul italian de automobile sport Lamborghini a anunțat că pregătește noul model Countach. Conform The Verge, vechiul model este unul de legendă și mulți copii își acopereau pe vremuri camerele cu postere cu mașina.

Acum, modelul va reveni cândva în viitor. Într-un videoclip de pe site-ul web, Lamborghini spune că „viitorul este moștenirea noastră”, un motto interesant și cam vag. În timp ce nu ne așteptăm ca Lamborghini să facă o mașină complet electrică până în 2025, sursele familiare cu speța anunță că noul model să fie hibrid.

Lamborghini nu s-a grăbit cu electrificarea

Ca alte companii care produc mașini sport de înaltă performanță, Lamborghini nu s-a grăbit să se alinieze pe viziunea electrificată a viitorului auto. La baza acestei lentori în acțiune este tocmai modelul de business al producătorului italian, temându-se că clienții îi vor abandona modele dacă nu conțin motoare V8 sau V12.

Totuși, odată ce reglementările legate de emisiile mașinilor au pus presiune pe motoarele mari și puternice și odată ce motoarele electrice au oferit performanțe mai bune când vine vorba de accelerarea de la 0 la 100 km/h, Lamborghini pare că face în sfârșit pasul către electrificare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel