Fostul președinte Luiz Inácio Lula da Silva ar putea candida din nou. A fost condamnat de 2 ori pentru corupție

Facebook - Lula
Facebook - Lula

Fostul președinte al Braziliei ar putea candida din nou pentru cea mai înaltă funcție din stat, după ce condamnările sale au fost anulate de un judecător. 

Două condamnări pentru corupție aparținând fostului președinte brazilian Luiz Inácio Lula da Silva au fost anulate de un judecător al Curții Supreme, Edson Fachin, transmite The Economist. Anulările îi oferă posibilitatea fostului președinte de a candida din nou în 2022. Fachin aparține unui grup de judecători ai Curții Supreme care a oferit multe decizii favorabile grupului Lava Jato, care luptă împotriva corupției din Brazilia, de aceea decizia din 8 martie a fost surprinzătoare pentru toată lumea. 

Judecătorul a acceptat apărarea avocaților lui Lula, care au contestat dovezile conform cărora inculpatul a primit proprietăți din partea unei companii de construcții. Locația proprietăților se află în altă jurisdicție decât cea prezentată în dosar. Dacă tot completul de judecători va susține decizia, dosarul va trebui mutat la alt tribunal. O altă moțiune asupra dosarului dorește anularea definitivă a condamnărilor din cauza judecătorului Sergio Moro, care este considerat părtinitor. Informațiile obținute pe surse susțin că Moro a complotat cu procurorii din caz, dovadă stând o serie de mesaje. Acesta a ajuns ministru al justiției pentru președintele Jair Bolsonaro, aparținând formațiunii politice populiste. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel