Ford Puma produs la Craiova, cel mai bine vândut model la nivel european

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Modelul Ford Puma care este produs şi la Craiova a devenit cel mai bine vândut la nivel european. 

Puma a înregistrat în primul semestru al acestui an aproape 83.300 de unităţi vândute la nivel european, cu aproape 47.000 de unităţi peste perioada similară din 2020.

Ford Puma a încheiat primul se­mes­tru al acestui an pe prima po­ziţie în topul celor mai bine vân­dute automobile Ford la nivel european, potrivit datelor Ford Europa, citate de Ziarul Financiar, ceea ce înseamnă că şi uzina de la Craiova a fost printre cele care au livrat cele mai multe automobile.

Puma a înregistrat în primul semestru al acestui an aproape 83.300 de unităţi vândute la nivel european, cu aproape 47.000 de uni­tăţi peste perioada similară din 2020.

Creşte­rea vine şi în condiţiile în care producţia abia ac­celera în primul trimestru din 2020, iar lu­nile martie, aprilie şi mai din 2020 au fost puternic afectate de opririle de producţie din timpul pandemiei. Mai mult, structura de vân­zări a Ford s-a schimbat la nivel european.

În întreg anul 2020 cel mai bine vândute modele erau Focus cu 172.500 de unităţi, în scădere cu 50.000 de maşini, urmat de Fiesta cu peste 155.000 de unităţi, în scădere însă cu 72.000 de unităţi faţă de 2019. Puma era abia pe locul al treilea în 2020 cu circa 118.000 de unităţi, scrie Mediafax.

Ford, viitor cu zero emisii 

În februarie, Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030. De asemenea, noul vehicul comercial ușor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale Ford pe benzină, precum și diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Primul pas spre un viitor electrificat la fabrica din Craiova a fost făcut în octombrie 2019, odată cu lansarea producției modelului Puma mild-hybrid. Anunțul de marți marchează o nouă etapă importantă, astfel că Ford este primul producător auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel