FORD opreşte producţia la una dintre fabricile importante. Modelul Mustang, afectat de criza semiconductorilor

Fotografie creată de Julissa Helmuth, de la Pexels
Fotografie creată de Julissa Helmuth, de la Pexels

FORD a anunţat că opreşte producţia la fabrica care produce modelul Mustang, din cauze crizei semiconductorilor. 

Ford a anunţat că va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa din Michigan, unde este produs modelul Mustang, din cauza deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

Industria auto se confruntă cu un deficit global de semiconductori, provocat de pandemie, care a forţat companiile să-şi reducă producţia, deşi preţurile ridicate ale maşinilor au compensat parţial impactul.

Luna trecută, Ford avertiza că deficitul de semiconductori va duce la o scădere a producţiei sale în primul trimestru din 2022. În februarie, compania a oprit timp de o săptămână producţia la fabrica sa din Kansas, unde este fabricată camioneta F-150, tot din cauza deficitului de cipuri.

În schimb, producţia la alte uzine din America de Nord nu este afectată, a informat Ford.

Şi General Motors (GM) va opri săptămâna viitoare producţia la fabrica sa din Michigan, unde sunt produse modelele Cadillac CT4, Cadillac CT5 şi Chevrolet Camaro, din cauza lipsei de componente.

GM oprise timp de două săptămâni producţia la uzina din Indiana (unde sunt produse modelele Chevrolet Silverado 1500 şi GMC Sierra 1500), tot din cauza deficitului global de semiconductori, scrie Agerpres.

Ford a început să livreze SUV-uri fără toate piesele. Lipsa de cipuri afectează industria auto

Ford va începe să livreze SUV-urile Explorer fără toate cipurile necesare din cauza stocului mic de vehicule disponibile pentru vânzare în reprezentanțe.

Producătorul auto a spus că va construi SUV-uri Explorer fără comenzi în partea din spate pentru aer condiționat și căldură. Șoferul și pasagerul de pe scaunul din față vor putea în continuare să ajusteze comenzile de climatizare pentru pasagerii de pe bancheta din spate, dar acestia nu vor putea schimba singuri temperatura.

„Facem acest lucru pentru a le livra clienților noștri mașinile mai devreme”, a declarat Said Deep, purtătorul de cuvânt al Ford, conform Promotor.

Ford le-a oferit clienților de F-150 o alegere: ar putea renunța la sistemul start-stop, caz în care vor primi 50 de dolari credit sau ar putea aștepta ca mașina să fie construită cu acest sistem. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel