FORD nu mai face maşini electrice cu Zotye Automobile. Decizie de ultimă oră

Ford renunţă la maşinile electrice cu Zotye. Sursa: Pixabay
Ford renunţă la maşinile electrice cu Zotye. Sursa: Pixabay

Ford Motor a anunţat joi că a decis să renunţe la planurile de a lansa societăţi mixte cu grupul chinez Zotye Automobile pentru a produce vehicule electrice

Industria vehiculelor electrice din China şi politicile guvernamentale au suferit schimbări importante de când au fost semnate acordurile, în 2017 şi în 2018, ceea ce a determinat schimbarea politicii Ford, se arată într-un comunicat al companiei, unde nu sunt prezentate detalii suplimentare.

Săptămâna trecută, Ford a anunţat că societatea sa mixtă cu grupul chinez Chongqing Changan Automobile Co va începe să producă modele exclusiv electrice Mustang Mach-E. De asemenea, joi, Ford a informat că va avea "un model de afaceri mai flexibil în China" şi va analiza modul de utilizare a operaţiunilor sale existente din ţară şi din alte regiuni şi va construi centre de afaceri.

Reprezentanţii Zotye nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

Suma anunţată pentru investiţie, uriaşă



În 2017, Ford şi Zotye au anunţat că vor investi împreună 756 milioane de dolari pentru a înfiinţa o societate mixtă în China, care urma să producă vehicule electrice. Un an mai târziu, producătorii auto au semnat un memorandum de înţelegere pentru o nouă societate mixtă care ar fi fost dedicată producţiei de vehicule electrice pentru firmele de ride-hailing.

Vânzările de automobile electrice şi hibride au crescut anul trecut cu 11%, la 1,37 milioane de unităţi, iar pentru acest an Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă la livrări de 1,80 milioane de unităţi.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobile electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel