Flutur, reacție fulger despre transferul producţiei LaDorna. "O JIGNIRE"

Preşedintele CJ Suceava susține că transferul producţiei de lactate LaDorna este văzut ca o jignire.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că transferul producţiei de lactate LaDorna este văzut ca o jignire, după ce francezii de la Lactalis au decis să închidă unităţile de fabricaţie de la Floreni şi Vatra Dornei.

Flutur a anunţat că un secretar de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, responsabil pe domeniul zootehnie şi industria alimentară, va fi prezent în judeţ şi va discuta cu furnizorii şi procesatorii din industria laptelui.

Solicitare către MADR



Preşedintele CJ Suceava a spus că a solicitat MADR întâlniri de urgenţă la Vatra Dornei şi Suceava, ca urmare a anunţului Grupului Lactalis privind fabricile din judeţ.

"Judeţul Suceava este cel mai mare producător de lapte din ţară şi orice problemă care apare în acest domeniu trebuie discutată cât mai repede. Se doreşte o întâlnire şi cu reprezentanţii Lactalis pentru a vedea problemele cu care se confruntă. Transferul producţiei de lactate LaDorna este văzut ca o jignire", a spus Flutur.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a cerut Guvernului sprijin pentru a se putea reporni o serie de mici unităţi de producţie, precum şi pentru înfiinţarea de unităţi noi, astfel încât laptele să fie procesat în judeţul Suceava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel