Florin Salam, AUDIAT la DIICOT în dosarul "Butoane"

florin-salam
florin-salam

Cântăreţul Florin Salam a fost audiat în calitate de martor, marţi, la sediul DIICOT, într-un dosar în care membri ai clanului "Butoane" din Giurgiu sunt acuzaţi de camătă, şantaj, proxenetism şi trafic de minori. 

Florin Salam a stat aproximativ o oră în sediul DIICOT, iar la ieşire nu a dorit să dea prea multe amănunte jurnaliştilor. 

"Treaba mea este să cânt. Să îmi fac meseria cum trebuie", a spus Salam. 

Avocatul său a explicat că Florin Salam a dat o declaraţie în calitate de martor, însă nu acuză pe nimeni de ceva, subliniind că este vorba despre un dosar în care sunt cercetate fapte conexe de crimă organizată, care vizează activitatea unor clanuri. 

Descinderi în forță 

În octombrie 2017, procurorii DIICOT au reţinut 16 membri ai clanului "Butoane" din Giurgiu, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, trafic de minori. 

Procurorii susţineau că, începând cu luna iunie 2012, pe raza municipiului Giurgiu s-a constituit un grup infracţional organizat, cunoscut sub denumirea de clanul "Butoane", ai cărui membri foloseau persoane interpuse pentru infracţiuni de camătă, şantaj şi proxenetism. Sumele de bani astfel obţinute erau introduse în circuitul licit, prin achiziţionarea de terenuri, imobile sau autoturisme de lux, pe numele membrilor grupării sau ale interpuşilor. 

S-a reţinut că, în perioada anilor 2012 - 2017, membrii grupării au procedat la acordarea de diverse sume de bani cu titlu de camătă, percepând dobânzi cuprinse între 10% - 15% lunar, persoanele care se îndatorau în acest mod fiind nevoite să lase drept gaj locuinţele sau autoturismele. 

În cazul persoanelor vătămate care nu puteau restitui dobânzile impuse se recurgea la ameninţări şi chiar corecţii fizice în vederea înapoierii sumelor de bani datorate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel