Finlanda. Bărbat arestat după ce a ucis o persoană şi a rănit alte 10 la o şcoală profesională din Kuopio

Poliţia finlandeză a arestat marţi un bărbat suspectat de omor şi tentativă de omor după un atac petrecut la o şcoală profesională din oraşul Kuopio, în care o persoană a murit şi zece au fost rănite, relatează DPA.

Conform poliţiei, suspectul s-a folosit de o sabie, iar în momentul arestării a fost găsită asupra sa şi o armă de foc. Suspectul, al cărui nume nu a fost făcut public, s-a născut în 1994 şi este elev al unei şcoli profesionale având sediul în aceeaşi clădire ca şi un centru comercial, la câţiva kilometri distanţă de centrul oraşului.

Motivul atacului nu este cunoscut. Poliţia nu l-a putut audia pe suspect, care a fost supus unei intervenţii chirurgicale după ce a fost împuşcat pentru a fi neutralizat de poliţie. Starea lui este stabilă, la fel ca şi a victimei care a suferit rănile cele mai grave, au precizat medicii de la Spitalul Universitar din Kuopio. Victima decedată este o femeie, dar poliţia a refuzat să precizeze dacă este vorba despre o membră a personalului şcolii sau despre o elevă. Majoritatea celor răniţi sunt membri ai personalului sau elevi, dar printre ei se află şi un poliţist. Doi dintre răniţi au putut părăsi spitalul.

Conform inspectorului-şef de poliţie Mikko Lyytinen, suspectul nu avea antecedente penale. Poliţia i-a percheziţionat ulterior apartamentul, de unde a confiscat un computer şi mai multe aşa-zise cocteiluri Molotov. Biroul Naţional de Investigaţii a anunţat că se va ocupa de anchetă.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto, prim-ministrul Antti Rinne, ministrul de interne şi cel al justiţiei s-au numărat printre politicienii care s-au declarat şocaţi de incident şi au transmis condoleanţe victimelor şi familiilor lor. Oraşul Kuopio se află la circa 33 km nord de capitala Helsinki.

În ultimii 12 ani, în şcolile din Finlanda s-au petrecut mai multe atacuri. În 2013, un elev de 16 ani din Oulu a înjunghiat trei colege şi un îngrijitor la o şcoală tehnică. În 2008, un bărbat de 22 de ani a omorât zece persoane cu armă de foc într-o şcoală tehnică din Kauhajoki, în vestul ţării, după care s-a sinucis. Un an mai devreme, un licean s-a împuşcat după ce a ucis opt persoane la o şcoală din Jokela, la 60 km nord de Helsinki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel