Filmul scindării Realitatea Tv - RTV, realizat pe peliculă de regizorul Florin Iepan - VIDEO

Mihail-Zaslavski
Mihail-Zaslavski

Regizorul Florin Iepan, prezent duminică, 23 octombrie în studiourile Realitatea TV, pentru a participa la o emisiune alături de Mihail Zaslavski, ultimul supravieţuitor al masacrului de la Odessa din 1941, a realizat un scurt film documentar în care prezintă momentele scindării între Realitatea Tv şi RTV, chiar în timp ce se petreceau.

Operatorul regizorului Florin Iepan, prezent şi el în studio, a filmat pe peliculă momentele in care televiziunea s-a divizat între Realitatea Tv (aripa Schwartzenberg) şi RTV (televiziunea lui Sebastian Ghiţă).

Regizorul Florin Iepan a fost prezent la emisiune pentru a povesti despre proiectul filmului documentar Odessa, despre masacrul din octombrie 1941, când armata română a ars de vii, din ordinul mareşalului Ion Antonescu, aproape 22.000 de civili ucrainieni, majoritatea evrei. El l-a adus la Bucureşti pe Mihail Zaslavski, ultimul supravieţuitor al masacrului de la Odessa.

“Practic am intrat într-o emisiune la Realitatea Tv şi când am ieşit din emisiune eram la un alt post TV”. Operatorul regizorului Florin Iepan a filmat în studioul Realitatea Tv în momentele în care televiziunea s-a divizat între Realitatea Tv (aripa Schwartzenberg) şi RTV (televiziunea lui Sebastian Ghiţă)“, a povestit Florin Iepan pentru hotnews.ro.

Mihail-Zaslavski

“Eu lucrez la un film documentar legat de masacrul comis de autorităţile romane la Odessa în octombrie 1941 şi duminica trecută se împlineau fix 70 de ani de la acest eveniment. Cu acestă ocazie, l-am adus la Bucureşti pe Mihail Zaslavski, singurul supravieţuitor al acestui masacru.

Iniţial, duminică trebuia ca domnul Mihail Zaslavski să participe la Antena 3 la emisiunea domnului Mihai Gâdea, dar cu 4 sau 5 ore înainte de emisiune am fost informaţi că emisiunea cu noi ca invitaţi nu se mai ţine. Nu era foarte clar de ce ne-au spus doar că nu este un moment oportun. I-am anunţat pe cei de la Realitatea TV că suntem disponibili.

În final, am ajuns la Realitatea, am intrat în studio şi ni s-au pus lavalierele. Era un fel de agitaţie acolo, dar nu ştia de ce. A intrat şi doamna Drăgotescu care ne-a spus că ar fi ceva probleme tehnice. Am fost mutaţi într-un alt studio.

Emisiunea a decurs apoi normal, relatarea domnului Mihail Zaslavski i-a impresionat pe toţi cei prezenţi. În timpul emisiunii, eu am văzut însă pe un monitor o altă emisiune live cu domnul Tatulici cu sigla Realitatea TV care vorbea despre cutremurul din Turcia.

Pe mine mă sunau foarte mulţi prieteni pe care i-am anunţat că voi fi la emisiune şi am primit multe mesaje că nu se difuzează emisiunea. Îmi spuneau că în loc să vadă emisiunea despre tragedia de la Odessa, vedeau o emisiune cu Tatulici. Când am ieşit noi din emisiune am realizat ce s-a întâmplat. S-a întâmplat următorul fenomen: se schimbase sigla din Realitatea TV în RTV. Am înţeles că am trăit o chestiune foarte rară: o televiziune s-a despărţit în două live în timpul unei emisiuni, fără ca telespectatorii să ştie acest lucru şi fără ca invitaţii din platou să ştie acest lucru. Din fericire, operatorul meu a filmat tot acest proces cu acordul celor din studio.

Eu i-am explicat domnului Mihail Zaslavski ce s-a întâmplat. Ulterior, am înţeles că emisiunea noastră, care pentru mine era foarte importantă pentru că era prima dezbatere publică a acelui eveniment tragic de la Odessa, nu a fost preluată decât de nişte operatori locali iar operatorii naţionali de cablu au transmis emisiunea cu domnul Tatulici. Atunci am înţeles discuţiile dintre domnul Bogdan Chireac, doamna Dragotescu, dl. Striblea şi domnul Bogdan Theodorescu care deja vorbeau de Realitatea 1 şi Realitatea 2.

A fost un moment trist ca practic acest om Mihail Zaslavski şi mărturia lui despre Odessa nu a fost difuzată de nici un operator de cablu naţional. Noi am intrat în emisiunea Realităţii TV şi când am terminat era emisiunea unei alte televiziuni RTV, o televiziune cu un alt acţionariat. A fost o chestiune cred unică în istoria televiziunii. Rezumând, asta s-a întâmplat. Imaginaţi-vă că intraţi în emisiunea unei televiziuni şi când terminaţi sunteţi la o emisiune la o altă televiziune“ a povestit Florin Iepan.

Filmul surprinde şi o discuţie între Bogdan Chirieac şi Corina Drăgotescu, în care se discută felul în care Sorin Ovidiu Vântu a reuşit să iasă dintr-o situaţie dificilă cu Realitatea Tv şi să găsească un investitor de talia lui Elan Schwartyenberg căruia să-i vândă afacerea.

Corina Dragotescu: Iti dai seama machiozele, fetele care dau cu pamatuful...

Bogdan Chireac: In orice caz, prietenul meu Sorin, vreau sa spun ca este un tip genial. N-ai ce sa faci. Fara bani, alungat, facut, tot... E genial. Corina Dragotescu: Absolut genial. Pentru ca lovitura asta este clar... Bogdan Chireac: L-am sunat astazi si i-am spus: << Grasutule esti minunat>>. Bai, il apreciez, este briliant. Corina Dragotescu: Da... Florin Iepan: Cine este briliant domnu Chirieac? Spuneti-mi si mie. Domnul Vantu? Bogdan Chirieac: Adica cine a fost atat de iscusit sa ia toata...? Corina Dragotescu: Cred ca Sorin Enache. El este coordonatorul acolo. Sorin Enache. Ei sunt maestri in lovituri din astea. Bogdan Chireac: Si Enache unde e acuma? Corina Dragotescu: La Realitatea lu' Elan. Este director acolo. Bogdan Theodorescu: La Realitatea 1, ca noi suntem Realitatea 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel