FIFA vrea Cupa Mondială la doi ani, UEFA anunţă că nu se poate. Care sunt motivele

Fotografie creată de riciardus, de la Pexels
Fotografie creată de riciardus, de la Pexels

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, insistă pentru organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani. Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, spune că proiectul nu e dorit de fani. 

“Noi vedem că fotbalul se dezvoltă într-o direcţie în care unii au totul şi majoritatea nu are nimic. În Europa, Cupa Mondială are loc de două ori pe săptămână, întrucât cei mai buni jucători din lume joacă în Europa.

Trebuie să găsim soluții pentru a include întreaga lume. Trebuie să le dăm africanilor speranţa că nu trebuie să traverseze Marea Mediterană pentru a putea avea o viaţă mai bună aici. Trebuie să le oferim oportunităţi şi demnitate. Nu vorbesc despre acte de caritate, ci despre dreptul restului lumii de a participa la competiție“, a declarat Gianni Infantino, miercuri, la Consiliul European de la Strasbourg, conform Digisport.

Ceferin: Fanii se opun. Este pur şi simplu o idee proastă

"Europa şi America de Sud sunt împotriva acestui plan, iar ele sunt singurele continente care au câştigat Cupa Mondială în istoria acestei competiţii. Problema este este că o Cupă Mondială trebuie să aibă loc la patru ani pentru a fi interesantă.

În al doilea rând, dacă ea ar avea loc la fiecare doi ani, ar dăuna fotbalului feminin, pentru că ar avea loc în acelaşi an cu Cupa Mondială feminină. Asta ar afecta şi alte sporturi, Jocurile Olimpice, pe scurt, multe lucruri. Este pur şi simplu o idee proastă, iar acest lucru nu se va întâmpla pentru că este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem.

De ce au loc Jocurile Olimpice la fiecare patru ani? Pentru că este un eveniment pe care trebuie să îl aştepţi cu nerăbdare şi să te bucuri de el. Cupa Mondială este cel mai mare eveniment fotbalistic şi trebuie să fie la fiecare patru ani. Dar este foarte clar: 75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea (unei Cupe Mondiale bienale)", a declarat Ceferin.

România, un nou selecţioner. Edi Iordănescu, alesul FRF 

"Îi mulţumesc dlui preşedinte şi conducerii Federaţiei pentru încredere. Contează mult pentru mine şi a contat că am simţit asta în discuţiile purtate. Vreau să mulţumesc şi celor dinaintea mea, mă refer la Mirel Rădoi şi la Cosmin Contra, şi la staff-urile lor. Au lăsat lucruri bune şi foarte bune. Munca lor a fost una bună, spun eu. În ce mă priveşte, mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie, de entuziasm. Vin cu încredere, ştiu că putem, împreună cu băieţii, cu conducerea Federaţiei, cu sprijinul suporterilor, să construim o echipă care să ne facă mândri din nou, să producem performanţe cum toată lumea aşteaptă", a declarat Edi Iordănescu. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel