FIAT şi PSA, fuziune de miliarde de dolari

Fiat și PSA au obținut aprobarea pentru fuziunea care va ajuta companiile să facă față provocărilor de a fabrica vehicule mai curate și efectelor pandemiei globale.

Fiat Chrysler și rivalul francez PSA au obținut aprobarea autorității europene pentru concurență, luni, pentru fuziunea lor în valoare de 38 de miliarde de dolari pentru a crea al patrulea producător auto din lume, anunță Reuters. Asocierea ar putea ajuta companiile să facă față provocărilor de a fabrica vehicule mai curate și efectelor pandemiei globale.

Comisia Europeană a declarat că PSA își va extinde acordul cu Toyota Motor prin creșterea capacității Toyota și reducerea prețurilor de transfer pentru vehicule, piese de schimb și accesorii pentru a răspunde problemelor de concurență din UE.

„Accesul la o piață competitivă pentru autoutilitare comerciale mici este important pentru mulți lucrători independenți și pentru companiile mici și mijlocii din întreaga Europă”, a declarat comisarul european pentru concurență Margrethe Vestager într-un comunicat.

Mai multe mărci vor fi deținute de Stallantis



Fiat și PSA vor permite, de asemenea, rivalilor să acceseze rețelele lor de reparații și întreținere pentru autoutilitare pentru a ajuta noii intrați să se extindă pe piață, a declarat autoritatea competitivă din UE. Entitatea care va rezulta în urma fuziunii, denumită Stellantis, va deține mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram și Maserati, precum și Peugeot, Opel și DS.

Companiile preconizează că finalizarea fuziunii va avea loc până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor. Acționarul majoritar al FCA este Exor, holdingul familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, guvernul francez și Dongfeng din China, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel