FOTO Festivalului anual al zăpezii - sculpturi în gheață la festivalul Sapporo

În Sapporo începe festivalului anual al zăpezii, ajuns la cea de-a 70-a ediţie.

Festivalul are loc în parcul Odori, în perioada 4-11 februarie 2019, într-un tărâm de basm al cristalelor de gheaţă, cu ocazia  manifestarea atrage în fiecare an milioane de vizitatori. Oamenii vin din toată lumea să admire cele câteva sute de statui realizate în zăpadă şi sculpturile din gheaţă. Alături de sculpturile-gigant sunt expuse şi numeroase sculpturi mai mici admirabile ca înfăţişare, realizate cu măiestrie artistică. Pentru ca atmosfera să fie una plăcută în vecinătatea operelor de gheaţă se desfăşoară o serie de concerte.

Ediţia de anul trecut s-a bucurat de un spectaculos show de lumini proiectat pe cele 200 de sculpturi expuse, făcute din zăpadă şi gheaţă. Realizate cu măiestrie de artişti talentaţi, unele lucrări au prezentat personaje din desenele animate japoneze.



La ediţia din 2017 printre sculpturile în gheaţă şi zăpadă s-a numărat şi cea a preşedintelui SUA, Donald Trump. O fanfară militară a cântat la ceremonia de deschidere în care a fost amplasat şi un drapel al Franţei pe o replică din gheaţă a celebrului Arc de Triumf din Paris. De asemenea, au mai putut fi admirate sculpturi ale personajelor din Pokemon Go dar şi ale eroilor din universul "Star Wars", printre care temutul Lord Sith Darth Vader dar şi simpaticii roboţi R2D2 şi C-3PO.

Participare din toată lumea

"Sapporo" a luat naştere în anul 1950, când nişte elevi de la liceul local, jucându-se în Parcul Odori, au realizat şase statui de zăpadă, ce au putut fi admirate de numerosul public trecător, potrivit www.snowfes.com. În 1955, reprezentanţi ai forţelor de apărare militară au construit, din acelaşi material, o imensă sculptură pentru care astăzi festivalul a devenit celebru. În 1959, un număr de 2.500 de persoane au participat la realizarea sculpturilor în zăpadă, iar evenimentul a fost amintit pentru prima dată ca festival al zăpezii.



În 1972, festivalul zăpezii a fost organizat în acelaşi timp cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sapporo, aducând astfel renume internaţional evenimentului. În 1974, a fost organizată o competiţie internaţională de statui din zăpadă în cadrul festivalului zăpezii. De atunci, numeroase echipe din diverse regiuni ale lumii, printre care Shenyang (China), Alberta (Canada), Munchen (Germania), Sydney (Australia) şi Portland (SUA), au o strânsă legătură cu Sapporo, participând la acest eveniment. De la an la an, festivalul a început să ia amploare şi să fie renumit, afirmându-se ca cel mai mare eveniment japonez al sezonului rece.

Citește și:

Cum să mergi pe gheață fără să aluneci. 7 sfaturi utile

Așa arată hotelul de gheaţă "Game of Thrones". Imagini virale (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel