Festivalul Tradiţiilor de Sfântul Dumitru în București. Bunătăți care vă lasă gura apă

friptură
friptură

De joi 24 octombrie, şi până duminică 27 octombrie, petrecem cu show-uri gastronomice inedite, preparate care mai de care mai gustoase şi aromate într-o simfonie de bunătăţi dedicate sărbătoririi Sf. Dumitru, în Parcul Naţional din Capitală.

Pentru cei cu adevărat gurmanzi care iubesc natura şi voia bună, Parcul Naţional va deveni locul ideal pentru relaxare dar și pentru a degusta cele mai bune preparate, iar peisajul va cuprinde o paletă gastronomică diversificată cu SPECIALITĂȚI INEDITE, pe care le veţi observa imediat, fiindcă ies din tiparul cu care suntem obişnuiţi: plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate cu ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale, alături de bucate alese: cozonaci, dulciuri şi dulceţuri, miere, siropuri şi sucuri naturale, brânzeturi şi afumături, jamboane, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin, ţuica fiartă şi bere.

Cei care nu şi-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe cu bucate alese, cu delicioasele preparate la grătar, cu fripturi din cărnuri aromate şi mâncăruri la ceaun cu nemiluita, cu preparate de toate felurile pregătite de maeştri bucătari, încă de la primele ore ale dimineţii.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru că festinul culinar să fie complet, veți găsi o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate.

Exponate lucrate manual cu multă măiestrie

Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

Copiii se vor putea răsfăţa cu chips pe băţ, din cartofi naturali, waffe cu tot soiul de umpluturi dulci, clătite cu gemuri naturale şi numeroase tipuri de gogoşi - cu sau fără topping, sucuri multicolore la dozator, îndrăgita vată pe băţ, acadelele rotunde uriaşe, turtă dulce, ciocolată artizanală sau batoane din seminţe, fructe confiate şi nuci. Şi tot pentru cei mici am amenajat şi un parc de distracţii.

Intrarea este liberă, de dimineaţă până seara târziu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel