FESTIVALUL SERBĂRILE PRIMĂVERII la București 2023. Veţi avea ocazia să gustaţi din toate reţetele posibile de plăcinte româneşti

plăcinte
plăcinte

Bucură-te de atmosfera de primăvară şi sărbătoare la FESTIVALUL SERBĂRILE PRIMĂVERII ce îşi va deschide porţile în Parcul Sebastian din Sectorul 5 Bucureşti, începând de joi, 30 martie, şi până în 7 mai.

Vom încununa cele mai importante sărbători ale primăverii: Floriile, Paștele şi 1 Mai Muncitoresc într-o atmosferă de sărbătoare,  încărcată cu showuri culinare şi activităţi interactive pentru copii şi familii. Printre atracțiile festivalului se vor găsi o gamă variată de produse specifice sărbătorilor Pascale dar și produse artizanale, decorațiuni și ornamente.

Festivalul debutează cu o săptămână dedicata dolofanelor plăcinte, frământate cu drag, rumenite şi aburite. Veţi avea ocazia să gustaţi din toate reţetele posibile de plăcinte româneşti, doar din ingrediente naturale: plăcinte romaneşti cu brânză de vaci, cu brânză sărată, varză sau cartofi, poale’n brâu moldoveneşti, plăcinte menite să adune familia şi prietenii la o vorbă bună şi un pahar cu vin, iar mirosul lor de proaspăt copt şi aburind ne fac nerăbdători precum nişte copii.


Sub sloganul „La Plăcinte Înainte!” vă invităm în Parcul Sebastian la o paradă a plăcintelor: plăcintă oltenească cu praz și telemea, plăcintă ardelenească cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, învârtită, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcintă de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj, o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi.


Nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin şi bere... din belșug.


Priceperea bucătarilor va fi pusă la grea încercare, iar pentru cei ce postesc vor pregăti zilnic o gamă variată de preparate de post: salate, garnituri, tocănite, ghiveci de legume, plăcinte de post, prăjituri de post şi multe altele.


Vreme frumoasă și multe delicii culinare... aceasta este rețeta perfectă pentru un festival reușit! Din 30 martie, în Parcul Sebastian, zona fântâna arteziană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel