FESTIVALUL MUCENICILOR în București. Bucate alese pentru toți pofticioșii

Primăvara soseşte în Parcul Naţional din București cu bucate alese la FESTIVALUL MUCENICILOR.

Mucenici copţi cu multă dibăcie şi migală şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierţi şi aromatizaţi cu scorţişoară şi lămâie, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile vor fi pregătiţi la TÂRGUL MUCENICILOR din PARCUL NAŢIONAL.

Organizatorii transmit următoarele:

”Vă aşteptam în perioada 5 - 9 martie la un Festival cu adevărat inedit, încărcat cu show-uri gastronomice şi recorduri culinare delicioase! Special pentru această ediţie a târgului am invitat gospodine iscusite din toate zonele ţării ce vor prepara sub ochii trecătorilor mucenici inediţi dar şi tradiţionali din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea! Vin să se întreacă în muncă şi migală pentru a bate recordul în materie, tradiţii şi gusturi! Iar pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul romanilor, gospodinele vor turna zeci de mii de paharele de vin, aşa cum cere şi obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, după priceperea fiecăruia.

Tot la târg veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

De la un aşa festin nu vor putea lipsi plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţii, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuica fiartă şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.

În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici. Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: îi cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel