Festivalul Mucenicilor în București. Ce preparate delicioase găsiți

Sunteți invitați la Festivalul Mucenicilor în Parcul Național din București!

"Pregătim cel mai lung lanţ de mucenici văzut vreodată! Peste 20.000 de mucenici moloveneşti copţi în cuptor şi dezmierdaţi cu miere şi miez de nucă dar şi peste 5.000 de porţii de mucenici munteneşti fierţi într-un uriaş ceaun! Şi asta nu e tot! Vom avea mucenici de mărimea unui om şi nu am uitat de tradiţionalele 44 de pahare de vin! Totul de JOI, 8 MARTIE şi pana DUMINICĂ 11 MARTIE ÎN PARCUL NAŢIONAL din sectorul 2 al Capitalei.

Gospodinele venite din inima Moldovei se vor trezi dis de dimineaţă şi vor frământa coca pentru cei 20.000 de mucenici pe care mai apoi îi vor băga în cuptor, îi vor unge cu miere şi îi vor tăvăli prin nuca. Încă aburinzi vă vor aştepta să-i devoraţi. Pentru reţeta gigantică se vor folosi sute de kilograme de făină, zahăr, zeci de litri de ulei, 25 de kg de und, sute de ouă, 200kg miez de nucă, 80kg de miere şi 5 kg de lămâi. În timp ce vor frământa vor spune şoptit, pentru curioşi, povestea celor 40 de mucenici din Sevastiţa.

Muntencele nu se lasă mai prejos şi, într-un ceaun uriaş, vor fierbe 5.000 de porţii de mucenici cu zeamă, cu arome nemaipomenite. Pentru reţetă se vor folosi nu mai puţin de 50 kg de făină, 3 kg de nucă, 10 kg de miere şi tot atâtea de zahăr, 20 de kg de lămâi şi 2 kg de scorţişoară.

Surprizele nu se opresc aici: la târg vor fi mucenici în chip de om cu dimensiuni reale! Pe măsurate!

Păstrăm tradiţia şi nu am uitat de cele  44 de pahare cu vin! Dar cum vinul nu merge pe stomacul gol, vom încinge grătare pe care vor sfârâi cârnaţii, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi tuica fiarta şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere şi păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.

Pe lângă aromaţii şi gustoşii mucenici, vă veţi mai delecta cu vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Brânzeturi şi afumături, jamboane și muschiuleţi

De la un aşa festin nu vor lipsi brânzeturi şi afumături, jamboane, muschiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele.

Să nu credeţi că am uitat că acest weekend sărbătorim doamnele şi domnişoarele! Special pentru ele am adus obiecte tradiţionale, lucrate cu multă măiestrie de meşteri autentic: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

[citeste si]

Răsfăţ timp de patru zile!  Vă amintiţi aroma de nuci, miere şi scorţişoară cu care bunica alunga Babele sucite şi pline de capricii în vremea copilăriei? Toate secretele ei vor fi dezvăluite din 8 până în 11 martie, la Târgul Mucenicilor, din Parcul National, o întâlnire gândită să prezinte vizitatorilor o imagine completă a bunătăţilor cu care românii alungă gerul, întâmpinând zilele călduţe ale primăverii", au transmis organizatorii evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel