Festivalul Bucatelor Tradiţionale, în weekend, în IOR. Copii din centrele de plasament îşi vor prezenta produsele

Bucureştenii vor avea ocazia să deguste şi să achiziţioneze produse cu specific românesc aduse din ferme şi gospodării ţărăneşti, la preţ de producător, în cadrul Festivalului Bucatelor Tradiţionale, eveniment caritabil, care se va desfăşura, de vineri până duminică, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la intrarea de la Biserica Maramureşeană.

La festival, copii de la centrele de plasament din sector îşi vor prezenta propriile produse, informează organizatorii, într-un comunicat transmis joi Agerpres.

"Cozonaci, plăcinte sărate şi dulci, preparate după reţete bucovinene transmise din generaţie în generaţie, dar şi după reţete din alte zone ale ţării, bunătăţi la ceaun sunt doar câteva din delicatesele de la târgul nostru. Gospodinele vor mai prepara sărmăluţe în foi de varză clocotite la foc mic, mâncăruri tradiţionale, specialităţi din peşte, pastramă de berbecuţ, mititei boiereşti, dar şi produse de cofetărie şi patiserie", precizează sursa citată.

Sâmbătă, începând cu ora 13,00, 25 de copii de la centrele de plasament din sector vor deschide un stand cu obiecte confecţionate de ei.

Organizat de Asociaţia Centrul European pentru Prevenirea Adicţiilor, evenimentul îşi propune promovarea educaţiei şi integrării sociale a grupurilor defavorizate.

Potrivit comunicatului, târgul este organizat pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste, care prezintă factor de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel