Ferrari cheamă în service peste 20.000 de maşini. Cea mai veche e produsă în 2004

Fotografie de la Pavlo Luchkovski, Pexels
Fotografie de la Pavlo Luchkovski, Pexels

Ferrari a decis să recheme în service peste 20.000 de maşini, din cauza unor probleme. 

Este vorba de 23.000 maşini care ar avea probleme la sistemul de frânare.

Cel mai vechi modele rechemate sunt 612 Scaglietti fabricate între 2004 și 2011. Apoi urmează toate exemplarele de F430 fabricate între 2005 și septembrie 2010. Pe lângă acestea, probleme au mai fost găsite și la 488 Pista, F60 America, 812, dar și California. Nici modele lansate recent nu sunt ferite de problema regăsită la sistemul de frânare. Astfel, și nume noi sunt afectate, nume precum Ferrari F12, Ferrari FF, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari Portofino și chiar Ferrari Roma. Roma este o mașină cu an de producție 2022, astfel că întreaga poveste se întinde pe parcursul a 18 ani. De pe această listă nu lipsește nici mașina care, acum șapte ani, făcea parte din triada de hypercar-uri, alături de Porsche 918 și McLaren P1. Este vorba chiar de Ferrari LaFerrari, scrie Promotor.ro.

Ferrari-ul lui Michael Schumacher, scos la vânzare. Singura maşină care a câştigat toate cursele de Formula 1 la care a participat

Casa de licitaţii Sotheby a anunţat că monopostul Ferrari F300, care i-a aparţinut lui Michael Schumacher, va fi scos la vânzare. Este singura maşină care a câştigat toate cursele Formula 1 la care a participat. 

Pe 7 ianuarie 1998, Ferrari a invitat peste 800 de jurnalişti la Maranello pentru a-şi prezenta noua maşină, F300. Michael Schumacher, pilotul secund Eddie Irvine, preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo şi managerul Jean Todt, au fost prezenţi şi ei la această prezentară. 

Maşina venea cu un motor Tipo 047 de 3 litri, care dezvolta 800 cai putere şi o putere maximă de 17.500 rpm. 

În plus, maşina avea şi un sistem de evacuare tip periscop care să scoată căldura din cutia de viteze secvenţială în şapte trepte, scrie rmsothebys.com. 

Maşina cu numărul 187, cea scoasă acum la vânzare, ar fi fost construită la Maranello cândva la începutul anului 1999, fiind a şaptea din doar nouă maşini construite în acel an pentru sezonul de Formula 1. Mai mult decât atât, este singurul F300 cu un record perfect pe circuit. Cu Schumacher la volan, maşina a câştigat toate cele patru Grand-Prix-uri în care a concurat. 

Preţul de pornire este între 6 şi 8 milioane de dolari, anunţă casa de licitaţii. 

Viteza ameţitoare la care ajunge un Ferrari SF90 cu 1100 cai putere

ompania Novitec şi-a modificat modelul Ferrari, cât timp compania mamă pregăteşte o versiune şi mai rapidă a supermaşinii SF90.

Modificările includ un nou spoiler față, inserții de carbon pe capotă și, opțional, aripi față modificate. De asemenea, sunt disponibile mai multe modele de jante, cu dimensiuni de 20 sau 21 de inch.

La interior, Novitec spune că poate adăuga mai multă individualitate cu piele și Alcantara. Alte modificări includ arcuri care să reducă garda la sol. Astfel, garda la sol a fost coborâtă cu 3 centimetri în față și 2,5 în spate.

Pe lângă modificările estetice, Novitec i-a oferit lui SF90 și un plus de putere. Astfel, puterea a crescut cu 109 cai, totalul fiind de 1109 cai putere. Accelerația a fost puțin îmbunătățită în urma acestor modificări. Ferrari SF90 face sprintul 0-100 în doar 2.4 secunde.

Viteza de vârf sare peste 340 km/h, dar Novitec nu a dat o valoare exactă, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel