Fermierii polonezi protestează împotriva importurilor din Ucraina și a Acordului Verde al UE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fermierii europeni au cerut modificări ale restricțiilor Acordului Verde și reimpunerea taxelor vamale pentru importurile agricole din Ucraina.

Fermierii polonezi au blocat punctul de trecere a frontierei țării cu Slovacia începând de vineri dimineața, declarând că va fi permisă doar trecerea unui camion pe oră.

Aceștia protestează împotriva transportului, prin frontieră, a ceea ce ei descriu drept încărcături „necontrolate” de cereale din țări terțe, inclusiv Ucraina.

Dar fermierii sunt supărați și pe restricțiile impuse de Planul Acordului Verde al Uniunii Europene pentru a aborda schimbările climatice, notează Euronews.

Pactul verde european

Comisia Europeană a adoptat o serie de propuneri menite să adapteze politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră față de nivelurile din 1990. Mai multe informații despre realizarea obiectivelor Pactului verde european.

De ce se vrea un pact verde, din perspectiva UE

Unul dintre principalele obiective ale Pactului Verde este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și combaterea schimbărilor climatice. Acest lucru este esențial pentru protejarea mediului înconjurător și pentru menținerea unui climat stabil pentru generațiile viitoare.

Prin investiții în tehnologii curate și inovatoare, Pactul Verde poate crea oportunități de afaceri noi și locuri de muncă în sectoarele ecologice și durabile. Aceste investiții pot contribui la stimularea creșterii economice pe termen lung.

Pactul Verde include măsuri pentru conservarea și restaurarea ecosistemelor naturale și a biodiversității. Acest lucru este crucial pentru menținerea sănătății ecosistemelor și pentru asigurarea unei planete durabile pentru viitor.

Pactul Verde încurajează tranziția către surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și eoliană. Acest lucru nu numai că ajută la reducerea emisiilor de carbon, dar și la diversificarea și securizarea surselor de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel