Fenomen rar în România. Dușman de necontrolat pe Dunăre

Fenomen foarte rar întâlnit pe Dunăre!

Algele de pe Dunăre au făcut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge. 

Mai multe ambarcațiuni au renunțat

Cea de-a treia ediție a competiției de pescuit extrem pe Dunăre, Boat Fishing Challenge, organizată de Hartapescar.ro, a avut loc sâmbătă, 12 septembrie, în jurul insulei Mocanu, în apropiere de Giurgiu.

Vremea rea a determinat încă din start patru echipaje de ambarcațiuni să renunțe, iar cei care au ieșit în larg au avut de înfruntat un dușman de necontrolat al pescuitului pe fluviu.

Cotele joase și căldură din ultima perioadă au determinat apariția unui fenomen foarte rar pe Dunăre, alge purtate în cantități mari de curent și care s-au agățat necontenit de firele pescarilor.

Pescuit aproape impracticabil

Deși în aceste condiții pescuitul a fost aproape impracticabil, pescarii și-au adaptat strategiile și s-au axat pe tehnici de feeder cu lansări în apropiere de mâl, acolo unde curentul este de obicel mai slab. Departajarea s-a făcut în capturi mici, dar numeroase.

Premii

Premiul pentru cea mai mare cantitate de peste a fost câștigat de echipă giurgiuveană alcătuită de Marian Bejgu și Mugur Frone (cu cantitatea de 2,7kg), iar premiul pentru cea mai mare captură a revenit echipei formată din George Ciobanu și Emanuel Manda (roșioară, 200g).

Supărarea concurenților a fost alinată la festivitatea de premiere, întrucât premiile oferite de organizatori au fost generoase: excursii în Deltă Dunării, produse electronice pentru pescuit, vouchere de servicii pentru pescari, cărți, momeli și multe alte surprize.

Această ediție a concursului de pescuit extrem pe Dunăre a fost susținută de parteneri precum Vitacom Electronics, Editură Literă, Neumarkt, Clubul Nautic Sân Giorgio, Marină Tulcea, Seacore, Hotel Wels, pensiunea Casă Dintre Sălcii, Helpic, Bărci în Bagaje, Tricouri-mișto.ro, Aventuria și Baboierul.com.

Despre Boat Fishing Challenge

Boat Fishing Challenge este competiția de pescuit extrem pe Dunăre organizată pentru a treia oară consecutiv de Hartapesca.ro, hartă Google a pescarilor din România. în această competiție se practică pescuitul pe Dunăre din barcă, în echipe a câte doi pescari, iar tehnicile pescarilor sunt la alegere. Provocarea este că echipele să reușească să scoată de sub ape cea mai mare cantitate de peste și cea mai mare captură într-un interval de 8-9h și în locuri sălbatice alocate prin tragere la sorți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel