Felix Bănilă, propus şef al DIICOT, a ajuns la CSM

DIICOT
DIICOT

Procurorul Felix Bănilă, propunerea Ministerului Justiţiei pentru conducerea DIICOT a ajuns în această dimineaţă la sediul CSM. 

Procurorul Felix Bănilă, cel care a fost propus de către Ministerul Justiţiei pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DIICOT, a ajuns în urmă cu puţin timp la sediul CSM, acolo unde urmează a fi audiat de către Secţia pentru procurori a CSM. Felix Bănilă urmează a-l înlocui pe  Daniel Horodniceanu. 

La intrarea în sediul CSM, Felix Bănilă a declarat că se simte încrezător şi că are toate calităţile necesare ocupării acestei funcţii. "Mă recomandă cei peste 20 de ani de activitate, experienţa profesională pe care o am şi am acumulat-o până la momentul de faţă şi cred că am toate calităţile necesare ocupării acestei funcţii", a declarat Felix Bănilă.

Priorităţile lui Felix Bănilă

Combaterea terorismului şi a traficului de droguri se numără printre priorităţile lui Felix Bănilă, potrivit proiectului managerial publicat pe site-ul CSM. Pe 14 mai, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi - Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel