Felix Bănilă, propus pentru șefia DIICOT: Viața mea a fost pusă în pericol

Felix Banila
Felix Banila

Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de șef al DIICOT, a declarat, la interviul susținut în fața Consiliului Suprem al Magistraturii, că a fost amenințat cu moartea de șeful "Academiei Infractorilor Români".

Întrebat de Procururorul General Augustin Lazăr ce îl recomandă pentru funcția de șef al DIICOT, procurorul Felix Bănilă a amintit faptul că nu s-a lăsat intimidat de amenințările proferate de un interlop, Adrian Botez, zis "Țâță", condamnat în 2015 pentru tentativă de omor. "Am instrumentat un dosar de mare violență  botezat de mass-media, dosarul "Bariera", și în care am coordonat 29 de percheziții într-o singură zi, am audiat de unul singur 27 de suspecți, dosar în care viața mea a fost pusă în pericol. Și familia mea a fost de asemenea perturbată. Timp de trei ani, atât eu, cât și familia mea, am beneficiat de protecție", a declarat Bănilă. 

A prins pe cel mai căutat interlop

Bănilă a precizat că prinderea și încarcerarea acestui infractor a fost o realizare cu care se mândrește, având în vedere gradul de pericol pe care interlopul îl prezenta pentru populație. "Liderul grupării a fost la un moment dat obiectivul numărul unu al poliției și iată că noi l-am prins", a adăugat procurorul Bănilă. "Țâță înființase un fel de școală de pregătire a delicvenților numită "Academia infractorilor români", care avea un regulament și o structură ierarhică de tip militar."

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel