FCSB - Rapid, victorie clară pentru echipa lui Becali

FCSB-Rapid livescore
FCSB-Rapid livescore

FCSB a învins-o pe FC Rapid Bucureşti cu scorul de 3-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal.

FCSB s-a impus la capătul unui joc foarte bun, prin golurile marcate de Andrei Cordea (14), Andrea Compagno (31) şi Octavian Popescu (57), în timp ce pentru Rapid a punctat Marko Dugandzic (76 - penalty).

Giuleştenii au început mai bine jocul, iar Târnovanu a fost nevoit să respingă şutul lui Kait de la 18 metri (5). Rapid a înscris prin Dragoş Grigore (10), dar golul a fost anulat pentru ofsaid. O eroare a defensivei giuleştene a stat la baza deschiderii scorului, portarul Moldovan l-a pus pe Onea într-o situaţie dificilă, fundaşul a pierdut mingea, iar Cordea a reluat în plasă centrarea lui Octavian Popescu (14).

Rapid a avut o şansă bună în min. 24, dar şutul lui Sefer din careu a fost blocat de Tamm. FCSB şi-a dublat avantajul, în min. 31, când Săpunaru a degajat mingea în Adrian Şut, mingea atingând şi cotul acestuia, iar Compagno, rămas singur cu portarul, a marcat cu un şut la colţul lung.

Oaspeţii au mai avut o oportunitate în prima repriză, dar şutul lui Ioniţă (37), de la circa 22 de metri, a trecut pe lângă ţintă. Rapid nu a reuşit să lege jocul nici în partea secundă, iar FCSB a fost aproape de golul al treilea în min. 56, dar portarul Moldovan a respins mingea trimisă din lovitură liberă de la 18 metri de Oct. Popescu.

Un minut mai târziu, pe contraatac, bine servit de Cordea, Octavian Popescu a marcat al treilea gol al echipei conduse de Mihai Pintilii (57). Deşi Rapid a rămas în zece oameni după eliminarea lui Junior Morais (70), pentru lovirea lui Cordea, alb-violeţii (culori în care a evoluat Rapid în acest meci) au fost mai incisivi şi au reuşit golul de onoare, prin Marko Dugandzic (76), dintr-o penalty obţinut tot de croat, faultat în careu de Creţu.

Rapidiştii şi-au încercat şansa de la distanţă de mai multe ori, dar Târnovanu a fost la post la şuturile lui Albu (74) şi Pănoiu (77), iar Săpunaru (79) a trimis puţin alături. FCSB a mai avut o şansă notabilă în final (90+2), dar Omrani a trimis peste poartă din lovitură liberă de la 20 m.

În min. 33, jocul a fost întrerupt circa două minute de arbitrul Sebastian Colţescu din cauza incidentelor provocate de suporterii FCSB-ului, care au avut scandări nepotrivite şi au aruncat cu obiecte spre colţul terenului, unde Ioniţă se pregătea să execute un corner. FCSB venea după un eşec în deplasare cu Universitatea Cluj (1-2), iar Rapid era neînvinsă de patru etape (două victorii, douî egaluri).

În tur, Rapid s-a impus cu 2-0. FC FCSB - FC Rapid Bucureşti 3-1 (2-0) Au marcat: Andrei Cordea (14), Andrea Compagno (31), Octavian Popescu (57), respectiv Marko Dugandzic (76 - penalty). Bucureşti, Arena Naţională: 31.233 spectatori Superliga - etapa a 17-a

Au evoluat echipele:

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 2. Valentin Creţu, 6. Denis Haruţ, 16. Joonas Tamm, 33. Risto Radunovic - 26. Răzvan Oaidă (24. Boban Nikolov, 85), 8. Adrian Şut, 27. Darius Olaru (căpitan) - 98. Andrei Cordea (7. Florinel Coman, 89), 96. Andrea Compagno (19. Billel Omrani, 85), 10. Octavian Popescu (11. David Miculescu, 64).

Antrenor: Mihai Pintilii. Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 22. Radu Boboc, 28. Alexandru Pantea, 29. Rachid Bouhenna, 80. Eduard Radaslavescu.

Rapid: 31. Horaţiu Moldovan - 19. Răzvan Onea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 13. Junior Morais - 23. Alexandru Albu, 14. Mattias Kait - 7. Antonio Sefer (45. Marko Dugandzic, 59), 10. Alexandru Ioniţă II (17. Ştefan Pănoiu, 59), 25. Xian Emmers (8. Andrei Ciobanu, 67) - 42. Kevin Luckassen (3. Florin Ştefan, 72).

Antrenor: Adrian Mutu. Rezerve neutilizate: 90. Virgil Drăghia - 4. Ljuban Crepulja, 5. Cristian Ignat, 6. Paul Iacob, 71. Jakub Vojtus.

Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); al patrulea oficial: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti) Arbitru video: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitru asistent video: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) Observatori: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Marian Bucurescu (Bucureşti) - LPF

Cartonaşe galbene: Junior Morais (68), Creţu (75). Cartonaş roşu: Junior Morais (70).

--------------------------------------------------

Jandarmeria Capitalei a anunţat că, duminică seara, înainte de începerea meciului de fotbal între formaţiile FCSB şi Rapid, pe Arena Naţională au fost găsite ascunse materiale pirotehnice.

'În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB şi FC Rapid Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: premergător realizării dispozitivului, pe timpul controlului specific al arenei sportive, au fost depistate mai multe materiale pirotehnice ascunse în stadion, acestea fiind ridicate în vederea confiscării şi întocmirii actelor necesare începerii cercetării', a transmis Jandarmeria.

Forţele de ordine atrag atenţia spectatorilor că aceste acţiuni constituie fapte de natură penală şi sunt pedepsite ca atare de cadrul normativ în vigoare.

Din aceste motive, pentru prevenirea producerii unor incidente de securitate, Jandarmeria Capitalei evidenţiază că, pentru acest meci de fotbal, au fost dispuse măsuri speciale de control asupra tuturor persoanelor şi autovehiculelor care vor intra în incinta arenei sportive.

FCSB joacă acasă cu Rapid, duminică, de la ora 21,00, în etapa 17 din Liga 1, fiind aşteptată o asistenţă record a spectatorilor. 

FCSB - Rapid. Mutu: Lupta e crâncenă

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Adrian Mutu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în derby-ul cu FCSB jucătorii săi trebuie să fie echilibraţi şi pragmatici pentru a obţine victoria.

'Un derby rămâne întotdeauna un derby şi nu mai este nevoie de o motivaţie în plus. Sper că toţi jucătorii din lotul Rapidului sunt conştienţi de rivalitatea acestor două echipe şi de importanţa acestui meci. Trebuie să fim echilibraţi şi pragmatici pentru că este un derby. Nu o să ne lăsăm duşi de frenezie sau de atmosfera din tribune. Jucăm împotriva unei echipe care oricând poate să joace la nivel maxim şi să avem probleme. Responsabilitatea trebuie să fie la cel mai înalt nivel în acest meci. Responsabilitatea e mare faţă de suporteri care ţin în mod special la acest meci. Cuvintele cele mai importante sunt responsabilitatea şi ambiţia. Ţinând cont că Dinamo nu este în Liga I, acesta rămâne derby-ul cel mai important, are o tradiţie mai mare faţă de celelalte partide din campionat', a afirmat el.

'La nivel de experienţă, jucătorii pe care îi am pot aduce un plus. Dar cred că şi jucătorii adverşi sunt conectaţi la acest meci, am văzut asta şi în tur când am jucat pe Giuleşti. Sper să fie multă lume mâine, să avem parte de un spectacol frumos şi noi să obţinem victoria. Mâine va fi la centru unul dintre cei mai buni arbitri (n.r. - Sebastian Colţescu). E un arbitru care se ridică la înălţimea meciului. Sper să aibă un meci uşor', a adăugat Adrian Mutu.

Adrian Mutu susţine că parcursul mai puţin reuşit al adversarilor în actuala ediţie de campionat nu e important în perspectiva meciului direct de duminică, FCSB - Rapid

'E un sezon în care noi mergem bine, iar FCSB a avut o grămadă de probleme până acum. Dar asta nu contează, important e ce vom face mâine în meciul direct. Campionatul este lung, FCSB are timp să revină şi să se califice în play-off. Văd că nici celelalte echipe nu stau pe loc, aşa că lupta e crâncenă. Într-un derby nu contează dacă ai antrenor pe bancă, a spus acelaşi lucru şi Pintilii (n.r. - antrenorul interimar al formaţiei FCSB). Au destulă motivaţie pentru a juca bine şi cu ambiţie. Noi însă trebuie să fim concentraţi pe ce avem noi de făcut, nu pe adversar', a menţionat antrenorul. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel